A térség országgyűlési képviselője a mai királyhegyesi fogadórája után közölte, a helyhatósági választásokon a községet 25 éve vezető Horváth Lajos polgármester újbóli indulását támogatja, s ezért kikérte őt a feleségétől.

Lázár János ma délelőtti királyhegyesi fogadóórája előtt járta be Horváth Lajos polgármesterrel a 45 millió forintból teljesen megújult közégházát, ahová nemsokára visszaköltözik a hivatal.

– 2018-ban a választások után azt ígértem, hogy több időt és több energiát fordítok a választókörzetem minden településére, ezért tartottam ma délelőtt Királyhegyesen a fogadóórámat, így ezeket viszem házhoz és nem a választókat kérem meg, hogy jöjjenek el Makóra vagy Vásárhelyre – mondta Lázár János, akit ma délelőtt a felújított községházán 10-en kerestek fel, különböző témákban.

Így az ivóvízminőség javító programmal kapcsolatban, melyben 3 milliárd forintot költöttek el úgy, hogy a vízminőség nem lett megfelelő, így újabb 1,5 milliárdot kellett beletennie a kormánynak, de volt aki a hulladékszállítási problémákkal érkezett az országgyűlési képviselői fogadóórára, akadt, aki szociális ügyekben kért segítséget. De a mezőgazdasági úthasználattal, a településüzemeltetéssel, vállalkozástámogatással kapcsolatos kérdésekkel érkeztek.

– Örömteli, hogy Királyhegyesen az elmúlt négy esztendőben a polgármester úrral és a képviselő-testülettel való együttműködés eredményeképpen 233 millió forintos fejlesztést tudtunk megvalósítani. Ez egy 600 fős településen látványos: minden utcát újraaszfaltoztak, a járdák kétharmada is megújult. 35 millió forint támogatást kapott és 10 millió forint önerőt vállalt a falu a községháza felújítására. Most azon dolgozunk, hogy a megújulhasson az orvosi rendelő és a kultúrházzal is foglalkoznunk kell. Jó hírként kaptuk, hogy a katolikus egyház a templom felújítására 50 millió forintot nyert a kormányzattól. 7 millió forintot pedig adományokból gyűjtöttek össze a templomtorony megóvása érdekében. A plébános úrral együtt dolgozunk majd, hogy a követező évben sikeresen történjen meg a templom felújítása – sorolta Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, az autópálya felől érkező királyhegyesi, 3,2 kilométer hosszú bekötőút felújítása még hátra van, most ennek ennek a megvalósításáért fog lobbizni az államnál és a Magyar Közútnál.

A térség országgyűlés képviselője azt is közölte: arra kérte a települést 25 éve vezető Horváth Lajos polgármestert, hogy ne vonuljon nyugdíjba, az októberi helyhatósági választáson ismét mérettesse meg magát a polgármesterjelöltként, s ennek érdekében ki is kérte őt a feleségétől erre a munkára. De hallgassa meg Lázár Jánost:

Lázár János a fogadóráját követően tett látogatást a Kanálka krémeket előállító királyhegyesi manufakturában, ahol nem csak az üzemet nézte meg, de tájékozódott a cég helyzetéről, piaci várakozásáról, a beszállítókról és a vállalkozás a helyi zöldségtermesztési kedvre gyakorolt hatásáról is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest