Hírek Térség

Lakat kerülhet a választókerületi Jobbik-irodákra?

Súlyos válságban a balliberálissá cukisodó párt: mint megírtuk, Makón már bezárt a bazár, visszaadták a főhadiszállásuk kulcsait. Hódmezővásárhelyen is viharfelhők tornyosulnak azonban helyi szervezet feje fölé – írja a Promenád.

Romokban a Jobbik Hódmezővásárhelyen és Makón is: lejtmenetben a Sneider-párt, és úgy tűnik, nincs is, ami megállítsa. Tegnap megírtuk: a párt vásárhelyi szervezete gyakorlatilag életjelet sem ad magáról, szétesett, elveszítette karakterét, egész egyszerűen nincs mondanivalója. Emberemlékezet óta nem tartottak sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen, nem nyilvánultak meg helyi kérdésekben, nem szerveztek saját rendezvényt, nem tartottak önálló megemlékezést a nemzeti ünnepeken, és az online térben sincsenek jelen: a honlapjuk nem működik, Facebook-oldalukon alig van aktivitás. És Makón sem sokkal különb a helyzet, sőt, a pártszócső Makói Csípős is látványosan ellaposodott.

Lassan már a még megmaradt hívek számára sem lesz hol összetartást szervezni, hiszen a makói Jobbik-irodára nemrég lakat került, és információink szerint fennáll a veszélye, hogy vásárhelyi főhadiszállását is elveszítheti a Jobbik.

Ami Makót illeti, a Széchenyi téri korábbi irodájukat már kipakolták, miután kiderült, a párt (az Országgyűlés Hivatalán keresztül Gyöngyösi Márton által kötött) bérleti szerződése tavaly május 8-án lejárt, és azt azóta sem hosszabbították meg. Sőt, a párt mintegy 300 ezer forintnyi tartozást is felhalmozott az önkormányzat felé. Egyelőre nem tudni, hol húzódnak meg a megmaradt jobbikosok, lesz-e egyáltalán valamiféle bázisuk a hagymavárosban.

Hogy Hódmezővásárhelyen is komoly kérdőjelek mutatkoznak a Jobbik-irodát illetően, afelől a párt helyi elnöke sem oszlatta elől a kétségeket. Kérdéses, meddig és hogyan működhet tovább a gyakorlatilag megnémult helyi szervezet az eddigi ingatlanjában, mely igencsak kihaltnak látszik az utóbbi időben. Portálunk úgy értesült, ez a Rapcsák András utcai bérlemény ráadásul Hegedűs Lorántné alelnök nevén futott, aki nemrég kilépett a Jobbikból, miután végleg vállalhatatlanná vált számára a posztkommunista balliberális pártokkal való közösködés.

A helyi szervezet vezetésénél érdeklődtünk, többek között arról, hogy valóban Hegedűsné volt-e a bérleti szerződés megkötője, és ha igen, akkor hogyan tovább. Azt is megkérdeztük, előfordulhat-e olyan helyzet, mint Makón, hogy a párt kénytelen felmondani az ingatlan bérleti szerződését, és nem lesz helyi irodája. (Amíg van vagy lesz, a párt súlyos anyagi helyzetében persze azt sem feltétlen tudni, ki állja majd a számlát…)

A Jobbik országos vezetése annyira fontosnak tartja a hódmezővásárhelyi Jobbik munkáját és eredményeit, hogy mindenáron gondoskodni fog arról, hogy a városban tovább tudjon működni a helyi Jobbik irodája” – megkeresésünkre és kérdéseinkre rendkívül szűkszavúan mindössze ennyit reagált Dombi-Kiss László helyi elnök, ami minden bizonnyal nem tünteti el a ráncokat a szimpatizánsok homlokáról.

Hiszen ezek szerint erősen kérdéses, hogy Makó után Hódmezővásárhelyen is fedél nélkül maradnak.