Hírek Makó

Két helyen lehet verssel fizetni egy kávéért Makón

Még 1999. november 18-án döntött arról az UNESCO közgyűlése, hogy március 21-e a Költészet Világnapja legyen. Ennek apropójaként országszerte több kávézóban lehet verssel „fizetni” egy kávéért. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Figyi Coffee és a Kugler Cukrászda is.

Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára vetette fel 1998-ban egy UNESCO-hoz intézett levelében a nemzetközi költészeti nap kijelölését. Rá egy évvel később ki is jelölték a Költészet Világnapjának dátumát: március 21-én világszerte fejet hajtunk az irodalom előtt. Ehhez kapcsolódik az a kezdeményezés, hogy kedvenc versünkkel, versidézetünkkel fizethetünk egy kávéért azokban a kávézókban, cukrászdákban, akik csatlakoztak a Költészet Világnapjához. Makón két helyen is fizethetünk költeménnyel.

A Kugler Cukrászdában 7 és 12 óra között várják a költészetet és kávét kedvelőket: Sipos Ildikó tulajdonos elárulta, eszpresszó vagy hosszú kávé közül választhatnak a vendégek. A Figyi Coffee is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Kosdi Tímea üzletvezetőtől megtudtuk, 7 és 16 óra között vesznek részt, és egy műért vagy eszpresszó vagy hosszú kávé jár. A Figyi Coffee már az elmúlt években is részt vett a „Verssel egy kávéért” akcióban. Timi kedvenc költője József Attila és úgy véli, sokak kedvelik, hiszen sokszor olvasott már József Attila költeményt ezen a napon.

Borítókép: Pixabay.