Makó Színes

A boldogságot ünnepelték a szikszaisok

Több száz gyermek köszöntötte a Boldogság Világnapját a Szikszai utcában. Az általános iskolások és óvodások közösen énekeltek és verseltek ennek alkalmából.

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola tavaly szeptemberben kapta meg a „Boldog intézmény” titulust, így nem is volt kérdés, hogy a Boldogság Világnapját megünnepeljék. Egy flashmob keretén belül mind az óvodások, mind az iskolások közösen kivonultak a Szikszai utcába, ahol elénekelték Bagdi Bella: Ma rám talál a boldogság című dalát.

– A Boldogság Világnapja nagyon jól összeköthető a hitéleti neveléssel. Azt gondolom, hogy minden embernek az a célja a Földön, hogy megélje a boldogságot és boldogan éljen. Nagyon jól tudjuk, hogy a boldogság nem egy állapot, hanem egy folyamat. Fontos, hogy legyenek célkitűzéseink, mert ha azok nincsenek, akkor nem lehetünk boldogok – fogalmazott Bertus B. Csabáné igazgató.

navigate_before
navigate_next

Az intézményben a „Boldogság óra” Bagdi Bellához, professzor Bagdy Emőkéhez és professzor Oláh Attilához kötődik. A foglalkozások tematika szerint 10 hónapra vannak leosztva, így többek között az apró örömök megélését és a megküzdési stratégiát is megismerhetik a gyerekek. A témákhoz egy mese, dal vagy vers is tartozik, amelyeket játékosan dolgoznak fel a gyerekek.