Hírek Sport

36-0-s győzelemmel tért haza a Guardians a bajnokság első mérkőzéséről

Március 17-én, vasárnap Jászberénybe utazott a CFS Guardians Amerikai Futball Club, hogy összemérje tudását és erejét a Wolverines csapatával a Divízió II-es bajnokságban. Az első mérkőzésen sikeresen bemutatkozott a Csongrád megyei csapat: 36-0-s eredménnyel zártak.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, határozott léptekkel menetelt a Guardians a bajnokság felé, hiszen heti három edzéssel készültek az első megmérettetésre, ezen felül egy külföldi csapattal is edzettek, és egy edzőtáborban is részt vettek. Március elején, edzésükön azt mondták, szeretnének meglepetést okozni, úgy tűnik, ez igencsak sikerült a csapatnak.

– Ez egy nagyon jó első meccs volt, nagyon jól sikerült hála Istennek, azok a dolgok, amiket elképzeltünk, működnek, de azért még nagyon-nagyon sok dologba kell fejlődnünk, de úgy látjuk, hogy ez kezdőlökésnek ez így jó, a srácok nem bízták el magukat ettől a győzelemtől – értékelte a mérkőzést portálunknak Baranyi Ernő. A Guardians vezetőedzője továbbá elárulta, persze látják a hiányosságaikat, az elkövetkezendő edzéseken ezeket szeretnék kijavítani, hogy még jobban fel tudjanak készülni a következő meccsre.

– Ez a Divízió II szépsége, hogy minden évben bármely csapat tud meglepetést okozni, próbáltunk információkat gyűjteni, ők ugye egy nagy múltú csapat, régóta működnek, de most ők is új edzőt kaptak, ezért pontosan készülni nem tudtunk, sem támadó, sem védő oldalon, de igyekeztünk minden információt magunkba szippantani róluk, amiket találtunk az edzőkről, a játékosokról és próbáltuk a legjobban felkészíteni a játékosainkat – hangsúlyozta Baranyi Ernő, aki továbbá azt is elmondta, hogy a felkészülésben hatalmas nagy löketet kaptak attól az edzőtábortól, amelyen nemrégiben részt vehettek – a képzésén Jim Ward-tól, a Fehérvár Enthroners vezetőedzőjétől és a braunschweigi New Yorker Lions runningback-edzőjétől, Eric Yuma-tól tanulhattak.

A következő összecsapásra hazai pályán kerül sor, április 14-én, a Renegades ellen. Ennek kapcsán a vezetőedző elárulta, következő ellenfelük a Divízió I-ből került a Divízió II-be, nagyon erős, összeszedett és fiatal játékosokból álló csapattal küzdenek majd meg, egy igazán jó megmérettetésre számítanak, nagyon várják, és nagyon készülnek is rá.

 

Fotók: Szabó Dávid – ART Photo – facemask.blog.hu