Színes Térség

Negyven diák vett részt a földeáki szavalóversenyen

Nem volt könnyű dolga a háromtagú zsűrinek az 1848/49 tiszteletére a földeáki Művelődési Házban rendezett szavalóversenyen, melyen 3 kategóriában versenyeztek a helyi iskola diákjai.

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve szavalóversenyt is rendeztek a múlt heti ünnepséget követően a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola diákjai részére a Művelődési Házban. A szavalóverseny több, mint 20 éves múltra tekint vissza. A gyerekek minden évben nagy érdeklődéssel fogadják megmérettetést, ebben az évben is közel 40 gyermek mutatta be versmondó tehetségét – tudtuk meg Mátó Kamillától, Földeáki Művelődési Ház dolgozójától.

navigate_before
navigate_next

A helyi általános iskola diákjai 3 kategóriában vehettek részt a versenyen: 3-4. osztályosok, 5-6. osztályosok és végül a 7-8. osztályosok mérettették meg kortársaik közt tudásukat, felkészültségüket és talpraesettségüket. A gyerekek nem távoztak üres kézzel, hiszen minden diák emléklapot kapott.

A 3 tagú zsűrinek: Búzásné Vízi Juditnak, Gilicze Mártának és Hajdúné Siket Mártának nem volt könnyű feladatuk dönteni a színpadra lépők színvonalas előadását hallva, hogy mely gyermekek kapnak emléklapjaik mellé helyezéseket és könyveket. Az eredmény végül mégis megszületett:

3-4. osztályosok:

I. Kaposta Rita

II. Almási Kamilla

III. Szabó Lilla

Különdíj: Szalma Violett

Különdíj: Mikáczó Szolanzs

Felkészítő tanáraik: Kecskeméti Tamásné, Szirbik Éva és Gilinger Tiborné

5-6. osztályosok:

I. Szecskó Barnabás

II. Kerekes Zsófia Anna

III. Szászi Fanni

Különdíjban részesült: Gilinger Hanna.

Felkészítő tanáraik: Vízhányó Gábor és Kollár Eszter.

7-8. osztályosok:

I. Kovács Laura Fanni

II. Bognár Dorina Ilona

III. Simon Dorottya

Különdíjat kapott: Borsi-Kis Alexandra.

Felkészítő tanáraik: Ács Henriett, Kollár Eszter és Pappné Tóth Ildikó.