Kiemelt hírek Makó Publicisztika Vélemény

Fél évvel a választások előtt könyörög segítségért a makói DK

A közösségi oldalon posztolt kétségbeesett kiáltvánnyal jelentkezett a Demokratikus Koalíció, ami már önmagában is tele van ellentmondással a makói erőfitogtatás kapcsán. Úgy tűnik az ellenzéknek lövése sincs arról, hogy mit kezdjen, de bevallani ezt nem meri senki.

– Akiben van tenni akarás, annak MOST várjuk a jelentkezését! – hirdeti a mosolygós Török Miklós arcával a szórólap, amit maga az önkormányzati képviselő posztolt egy makói Facebook csoportba.

Ahhoz képest, hogy a Demokratikus Koalíció nem győzi hangsúlyozni, hogy a városban ők a legerősebb ellenzéki párt, sőt mi több, rajtuk kívül senki nem dolgozik, eléggé meglepő, hogy ezek szerint például konkrétan még önkéntesekben is hiányt szenvednek. Soha nem volt még aktuálisabb: az erőlködés megy, de hol a sereg?

Az országos összefogás mantrához igazodva tárgyalást is kezdeményeztek a többi Makón lévő ellenzéki párttal, ami meg egészen vicces annak fényében, hogy a március 15-i ünnepségen egy szimpatizánsuk elkeseredettségében konkrétan árulással vádolta meg a Buzás Péter vezette MSZP-t (v.ö.: Aki a Fidesszel koszorúzik, az bűntárs).

A tárgyalás tétje nyilván az, hogy egyetlen ellenzéki jelölt legyen a kormánypártok jelöltjével szemben, hiszen: „a siker csak akkor garantált”.

Van ám önbizalom, csak éppen az igazság ezzel szemben az, hogy a siker SOHA nem garantált.

A legjobb esetben is maximum nagyobb az esély, de ez is csak akkor, ha sikerülne valahogy jócskán meghaladni az országgyűlési választásokon az MSZP-DK jelöltjére Makón összesen leadott mintegy 1500 szavazatot. Ehhez viszont lehet, hogy vissza kellene fogni a szimpatizánsok kollaboránsozását…

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy Makót is el fogják lepni a választások előtt hirtelen függetlenre vetkőző jelöltek, nyilván Török Miklósról, Mucsi Tamásról, vagy éppen Zeitler Ádámról is el fogják hinni az itt élők.

Az is lehet, hogy valamelyikről kiderül hamarosan: ő voltaképpen egy csalódott fideszes, csak eddig ezt nem akarta mondani.

Addig is azonban jó tudni, hogy fél évvel a választások előtt nemcsak a Demokratikus Koalíciónak, de a többi pártnak sincs halvány fogalma sem arról, hogy kit, hogyan, hol fognak indítani szigorúan „függetlenként”, elegendő önkéntese gyakorlatilag egyiknek sincs, ahogyan saját, nem lopott ötlete sem.

Pazar kilátások, de a beismerést értékeljük.