Hírek

Deák Dániel: dezinformációs kampány zajlik az Európai Néppárton belül

Deák Dániel szerint dezinformációs kampány zajlik az Európai Néppárt körül, illetve azon belül. A politológus az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta: értékvita és civilizációs harc zajlik az Európai Unióban és az Európai Néppártban is. 

Jelenleg az EPP a legmegosztottabb pártcsaládnak tűnik az EU-n belül – jegyezte meg Deák Dániel, aki szerint az EPP vezetése attól fél, hogy ha megerősödik a bevándorlás ellenes politikai erő a májusi választáson – amelyre nagy esély van -, akkor le fogják őket váltani. Az EPP-n belüli vitákat a hatalmi harcok és érdekek határozzák meg. A néppárt vezetése “saját hatalmát félti”, ezért támadják most a Fideszt – tette hozzá.

A kiszivárgott hírek szerint már nem szorgalmazzák az EPP vezetésében a Fidesz kizárását. Tartanak ugyanis attól, hogy az további konfliktusokat okozna, elindulna egy dominó-hatás és további pártok távoznának. Mindez által komoly versenyhátrányba kerülhetnének a májusi választáson.

A jelenlegi legrosszabb forgatókönyv az, hogy a néppárt felfüggeszti a Fidesz tagságát – mondta Deák Dániel.

A politológus szerint az EPP vélhetően sok mandátumot fog veszíteni május 26-án. A bevándorlással szembeni kritikus politikai erők mindenképpen meg fognak erősödni az EU-ban és az EPP-ben egyaránt – vélekedett Deák Dániel.

 

Borítókép: archív fotó