Hírek Makó

Betekinthettek az Örömsziget Óvodába a szülők és a gyerekek

Hamarosan itt van az óvodai beiratkozás ideje, így a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola Örömsziget Óvodában nyílt napot szerveztek. Kedd délelőtt nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is betekintést nyerhettek az intézményben folyó munkáról.

Ebben az évben április 24. és április 25. között lesz az óvodai beiratkozás a városi intézményekben: ennek apropójaként szervezett nyílt napot a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola Örömsziget Óvoda. Bertus B. Csabáné igazgató elárulta, az intézményük nagyon népszerű és a gyerekek körében, illetve a szülők is szeretik a Szikszait.

– Intézményünknek három pillére van: a hitéleti nevelés, amelyhez kapcsolódik a „Boldogság” foglalkozásaink. Nagy hangsúlyt fektetünk az iskolára való felkészítésre is: a Zene-zörej vagy Mesefolyam elnevezésű programunkkal a magyar ABC-hangjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Utolsó szegmensünk a Zöld Óvoda, mivel nagyon fontos számunkra a fenntarthatóság és a környezettudatosságra nevelés – fogalmazott az igazgató.

Idén 30 olyan gyermeket tudnak felvenni az intézménybe, akik már betöltötték a 2 és fél évet, illetve a hármat töltik. A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola Örömsziget Óvodában hamarosan egy nagy volumenű beruházás is megvalósul: szinte egy új óvoda épülhet a jelenlegi mellett.

Mintegy 400 millióból újul meg a Szikszai óvoda – Makó Híradó

A kormány összesen 30 milliárd forintot biztosított a Magyarországi Református Egyház fenntartásában lévő óvodák felújítására. Az egyházkerület döntése alapján a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola teljesen megújulhat..