Hírek Makó

Nyár végére elkészülhetnek az új utak Makón

Ebben az évben 35 millió forintot különített el a makói városvezetés belterületi utak felújítására, karbantartására. A munkálatok után még kevesebb lesz a rossz állapotú utak száma a városban.

Visszatérő probléma a városi utak állapota: több lakossági fórumon és fogadóórán is jelezték a makóiak, melyik utcákban rosszak a belterületi utak. Czirbus Gábor alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, Makón összesen 320 kilométernyi út található, amelynek egyharmad része a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez tartozik, a fennmaradó utakat pedig a város kezeli.

Az idei költségvetésből 35 millió forintot különített el a városvezetés utak felújítására és karbantartására. Ennek köszönhetően több kilométernyi önkormányzati fenntartású út újulhat meg, többek között a Váradi utca és a Barcsai utca egyik része, valamint a Verebes utcában a Református ótemető bejáratához vezető szakasz kap új burkolatot. Makó-Rákoson is lesz karbantartás: ehhez kapcsolódik majd a Rácz út felújítása is.

Már nem mostohagyermek Makó-Rákos – Makó Híradó

A tanyafejlesztési programon belül mintegy 200 millió forintot költ a város villamosításra, külterületi utak felújítására, és buszmegállók világítására. A rendszerváltás előtt a tanyák felszámolása volt a cél, most partnerként tekint az itt élőkre az önkormányzat.

Továbbá a Sírkert utcában útpadkát erősítenek majd meg, a Garai téren pedig útalapot készítenek, Lesiben pedig a Vasútsoron lesz munkavégzés. Egy pályázatnak köszönhetően Honvédban 14 utca kap szilárd útburkolatot a közeljövőben. Az alpolgármester hozzátette: ahogy a közbeszerzés befejeződött, a kivitelező megkezdi a munkát és várhatóan nyár végére a munkáknak is vége lehet.