Térség Top

Megkezdődött a földeáki „Öreg” óvoda felújítása is

Március 11-e óta már nem lehet bemenni a földeáki „Öreg” óvodába a Zárda utca felől, a szülő és a gyerekek a Gagarin utca felől közlekedhetnek. Megkezdődött ugyanis az épület modernizálása.

A község önkormányzat 64 millió 185 ezer forintos TOP-os pályázatból újíthatja fel teljes egészében a „Gyermekmosoly” Óvoda „Öreg” óvodaként ismert épületét.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy teljes egészében szigetelik az épületet, kicserélik az összes belső burkolatot, felújítják a vizesblokkot, és a tálalókonyhát, s az utóbbi különféle új eszközöket is kap.

Az intézmény új számítógépeket is kap, de kialakítanak egy foglalkoztató pavilont, kicserélik az eddigi belső bútorzatot vadonatújra, az épület új ajtókat, ablakokat kap és az elnyert támogatásba még a kerítésépítés is belefér. A munkálatok a tervek szerint még az idén június 30-ig befejeződnek.

navigate_before
navigate_next

Az óvodafelújítás csak az egyike a TOP-os pályázat segítségével zajló, négy épületen már zajló felújításoknak.

Mint arról korábban már beszámoltunk: „A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című, illetve az “Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” és a “Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” pályázatokon Földeák összesen négy intézmény felújítására nyert pénzt.

Az Öregek Napközi Otthona és az Egészségház felújítására összesen 71 millió 745 ezer forintot. Ebből az összegből végzik el a két épületen a hőszigetelést, cserélik ki a nyílászárókat, újítják fel a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést, kap babakocsi tárolót az Egészségházban, és kap a két épület napelemeket és kerítést is.

A bölcsőde felújítását 64 millió 362 ezer forintból végzik el. Az épület tetőhéjazatát cserélik, összenyitják a foglalkoztató szobákat, teljes körben szigetelik az aljzatot, kicserélik az összes nyílászárót, felújítják a belső burkolatokat és a vizesblokkot, az udvari orvosi elkülönítőt hőszigetelik, udvari játékokat vásárolnak és udvari foglalkoztatót is építenek.