Térség Top

Csak egy napra zárták be a kövegyi községházát

Az ok nem mindennapi: harmincnyolc millióból újítják fel a községháza és a bibliotéka közös épületét.

– Nem költöztünk ki a felújítás idejére, ugyanúgy a községházán működik a polgármesteri hivatal, ahogy Magyarcsanádon is – mondta érdeklődésünkre Galgóczkiné Krobák Mária polgármester.

A helyi önkormányzat egy TOP-os pályázat keretében összesen 38 millió forintot nyert a polgármesteri hivatal és községi könyvtár energetikai korszerűsítése. A munkálatok során teljesen megújul a hivatal és könyvtár épülete, ugyanis az épület régi nyílászáróit újakra cserélik, korszerűsítik a fűtést, akadálymentesítést végeznek, hőszigetelést kapnak az ingatlanok, s felújítják a vizesblokk részeket is. Az energiatakarékosság jegyben napelemeket szerelnek a tetőre, mely munkálatok az épületek fűtéskorszerűsítés részéhez tartoznak.

navigate_before
navigate_next

– Az ablakcseréken már túl vagyunk, ezért egy napig nem dolgozott a hivatal, a felújítási munkálatok most is zajlanak, de nem járnak sem nagy hanggal, sem nagy porral, azaz a polgármesteri hivatal most is a községházán működik – tette hozzá a polgármester.

Galgóczkiné Krobák Mária elmondta, bár a munkálatok zöme az épület külsején zajlik, de azért a mosdójukat is felújítják. Míg ez zajlik, a dolgozók addig a faluházét veszik igénybe. A polgármester becslése szerint a munkálatok még jó egy hónapig biztos eltartanak. – A könyvtárat a polgármesteri hivatallal egy időben újítják fel. Körülbelül két hétre azonban becsuktuk, addig, amíg a nyílászáró cserét el nem végzik rajta, illetve meg nem újul a vizesblokk része.