Hírek Makó

Kerekasztal-beszélgetés és interaktív előadás is várta a pedagógusokat

Gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok és óvónők részvételével zajlott a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat találkozója, ahol nemcsak interaktív előadás, de kerekasztal-beszélgetés is várta a jelenlévőket.

Koczkás Anikó a programsorozat kapcsán portálunknak elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy összehívják elsősorban azokat a gyógypedagógusokat és fejlesztőpedagógusokat, akik a térség óvodáiban és iskoláiban dolgoznak.

– Nem szerettük volna, hogyha ők elszigetelten végzik a munkájukat; hogy nincs semmi szakmai találkozó, lehetőség, olyan fórum, ahol a tudásukat megoszthatják. Ezért éreztük fontosnak, hogy életre hívjuk ezt a találkozót. Nagyon fontosnak tartanám kiemelni, hogy nagyon sok probléma van az iskolákban a gyerekekkel, különböző szintű problémák vannak, és én azt gondolom, hogy ezt csak rendszerben gondolkodva tudjuk megoldani, és csak úgy tudunk átfogó segítséget nyújtani, ezért is fontos ez a mai nap, hiszen több intézményből, településről érkeznek a gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok. Én azt gondolom, hogy ez mindenképpen a térségben élő gyermekek javát szolgálja hosszútávon – hangsúlyozta a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének vezetője.

Kisné Takács Emese logopédus, a járási gyógypedagógus találkozó koordinátora elmondta, ebben a formában második éve tartják meg ezeket a találkozókat, évente két alkalommal várják a szakembereket. Az első évben a nyelvi fejlesztés, az idei évben pedig a fejlesztőjátékok kerültek fókuszba. A koordinátor kérdésünkre továbbá elmondta, minden alkalommal elégedettségi kérdőívet töltenek ki a résztvevők, a visszajelzések szerint nagy megelégedés fogadja a találkozókat, az itt szerzett ismereteket és információkat a mindennapi fejlesztői munkában is tudják használni a szakemberek.

A decemberi találkozót követően most Radics Márta oktató készült interaktív előadással, emellett a tanulói képességvizsgálat került fókuszba a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Varga Edit is részt vett, aki egy tájékoztatót is tartott a témában.