Belföld Hírek

Hollik: Soros György szervezetei tarolnak a pályázatokon

Nyílt zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy az úgynevezett szolidaritási hozzájáruláshoz kötnék az uniós támogatásokat – mondta a kormányszóvivő az Echo TV Bayer-show című műsorában – számolt be róla a Hír TV. Hollik István hangsúlyozta, az Európai Bizottság elismerte, hogy a migránsok integrációja drága dolog, és ezt részint hazánkkal akarják megfizettetni. A pénteki összellenzéki tüntetésről a kormányszóvivő azt mondta, a Jobbik elvtelenségből olimpiai aranyat nyerne.

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament kimondta azt, amit a magyar kormány már régóta állít, hogy a bevándorlást támogatják – mondta a kormányszóvivő az Echo TV Bayer show című műsorában. Az Európai Bizottság ugyanis háromszorosára emelte a migrációs alapot. Hollik István hangsúlyozta: döntésükkel bebizonyították, hogy a migránsok integrációja drága dolog, és ezt részben Magyarországgal akarják megfizettetni. Hozzátette: az ilyen határozatokat általában úgy fogalmazzák meg, hogy az átlagember ne érthesse meg.

„Az is benne szerepel, hogy a civilszervezeteknek, az NGO-knak ebben nagyon nagy szerepe kell legyen, és ha az eddigi gyakorlatát megnézzük a bizottságnak, hogy milyen NGO-k nyernek tőlük pénzt, és milyen célokra, akkor azt láthatjuk, hogy Soros Gyuri bácsi NGO-i gyakorlatilag tarolnak ezeken a pályázatokon, és valahogy mindig arra nyerik a pénzt, hogy hogyan lehet a bevándorlókat behozni, vagy hogyan lehet segíteni a bevándorlók európai beilleszkedését” – mondta a kormányszóvivő. Hollik István nyílt zsarolásnak nevezte azt, hogy az Európai Unió a szolidaritási hozzájáruláshoz kötné a támogatásokat.

„Azok a támogatási pénzek, amit mi az Európai Uniótól kapunk, azt nem a szolidaritásért, vagy ahogy ők nevezik a kötelező kvótáért kapjuk, azt nem is fogadjuk el. Azért kapjuk ezeket a támogatásokat, mert amikor beléptünk az Európai Unióba, akkor megnyitottuk a piacainkat” – tette hozzá. Az Európai Néppártról a kormányszóvivő azt mondta: a Fidesz a pártcsalád tagja akar maradni.

„Az a helyzet, hogy van az Európai Néppártnak egy bevándorláspárti szárnya, én még azt sem mondanám, hogy ez egy kisebbség lenne, szerintem nagyjából fej-fej mellett vannak az erők, és mi abban reménykedünk és azért mondjuk, hogy itt szeretnénk maradni, mert abban reménykedünk, hogy a bevándorlásellenes politikai erők a Néppárton belül többségbe tudnak kerülni” – fejtette ki.

Hollik István beszélt a pénteki összellenzéki tüntetésről is. A politikus hangsúlyozta, a Jobbik, amely pár éve még uniós zászlót égetett, most egy színpadon állt Gyurcsány Ferenc feleségével, aki európai egyesült államokat akar.

„Ha a politika az egy sport és az elvtelenség az egy szakág, akkor az, hogy ilyen gyorsan innen eljutni idáig, az európai uniós zászlóégetéstől az európai egyesült államokig, akkor szerintem a Jobbik elvtelenség című versenyszámban biztos hogy olimpiai aranyat érdemel” – fogalmazott. A kormányszóvivő hozzátette, európai egyesült államok és Magyarország nem létezik egymás mellett, ha megvalósul a DK EP-listavezetőjének álma, akkor Magyarországnak vége van.