Hírek Makó Színes

Makón is gyűlnek a „nem luxustáskák”

Borbás Ágnes, a Magyar Vöröskereszt makói területi munkatársa is csatlakozott a „nemluxustáska” akcióhoz, amely során olyan neszesszereket és táskákat állít össze, amelyek higiéniás termékeket rejtenek nők számára.

A „nemluxustáska” akció tavaly indult útjára az országban. Ennek célja az volt, hogy olyan táskákat és neszesszereket állítottak össze nőknek, amelyekben alapvető tisztálkodási szerek és egészségügyi dolgok is kerültek – mint például: tusfürdő, dezodor, tampon, betétek, fogkrém, fogkefe, kézkrém, testápoló, szappan vagy fültisztító. Ehhez csatlakozott Borbás Ágnes is.

– A gyűjtésem célja az, hogy a nehéz körülmények között lévő nőknek tudjak segítséget nyújtani a tisztálkodásban, mert míg az átlagembernek mindennapos, másnak komoly gondot jelenthez ez. Az összeállított csomagokat rászoruló hölgyek kapják meg, akiknek ezzel segítséget tudunk nyújtani a mindennapos tisztálkodásban – fogalmazott Borbás Ágnes, Magyar Vöröskereszt makói területi munkatársa.

A Széchenyi tér 2. szám alatti Magyar Vöröskereszt irodájában már számos felajánlás érkezett, de a Csokonai utca végén található ABC-ben is le lehet adni a tisztálkodási szereket. Ági elárulta, húsvét előtt szeretné kiosztani a csomagokat.