Programok Térség

Elektronikai hulladékgyűjtéssel kezdődik a maroslelei zöld hét

Hétfőtől szerdáig, naponta reggel 8 és déli 12 óra között lehet leadni az elektronikai hulladékokat a jegyzői lakás udvarán. Csütörtökön községi szemétszedést is tartanak.

A maroslelei Zöld hét programjában hétfőtől szerdáig, naponta reggel 8 és déli 12 óra között az elektronikai hulladékgyűjtéssel kezdődik. A rossz, már használhatatlan és csak lomként őrzött tévéket, rádiókat, mosógépeket, porszívókat, monitorokat, számítógépeket, hűtőszekrényeket, hajszárítókat, vízforralókat és mindenféle elektronikai gépeket, eszközöket a jegyzői lakás udvarán lehet ingyen és bérmentve leadni. Ez jobb hely, mintha az árokparton, erdőszélen dobnánk ki, s odahaza is felszabadul a hely. Az összetört képcsöves eszközök lerakási díja 50 forint.

Csütörtökön fél 2-kor szemétszedési akció kezdődik a község utcáin. A résztvevők a közterületeken felgyülemlett hulladékokat gyűjtik össze, így tisztítva meg  a falut. A résztvevők a főtéren kapnak zsákot és kesztyűt.

Pénteken az óvoda, iskola és az idősek otthona virágosítása érdekében várják a cserepes egynyári növényeket az intézményekben.