Kiemelt hírek Makó

Lázár: nem önmagunkért harcolunk, hanem a hazánkért

Negyedik alkalommal tartották meg Makón a Polgári Bált, amellyel idén most a művészeti iskolák számára gyűjtenek adományokat. A térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy bár március 15-én minden politikai szereplő a harc fontosságáról beszél, annak értelme nem a győzelem, hanem hogy jobbá tegyük az országot.

Több százan vettek részt a IV. Polgári Bálon a makói sportcsarnokban. Czirbus Gábor alpolgármester kiemelte, mint korábban minden évben, az est most is jótékony célt szolgál a szórakozás mellett. Az első bálon a makói országzászló újraállítására gyűjtöttek, majd a kórház gyermekrészlegének, illetve a makói mentőállomásnak, idén pedig Makó két zeneiskolájának, a Magán Zeneiskolának, és a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményének.

 

navigate_before
navigate_next

 

Farkas Éva Erzsébet megköszönte a résztvevőknek, hogy ilyen nagy számban jöttek el, mint mondta, a művészeti iskolák, amelyek számára gyűjtenek, különösen közel állnak hozzá, mert úgy véli a gyermekek számára a művészeti oktatás elengedhetetlen a fejlődéshez, a kiteljesedéshez.

A polgármester szerint a város a kormánynak és a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetően a polgári fejlődés útjára lépett, a makói Modell sikerességének kulcsa pedig az együttműködés, ami kialakult a közösségben. Farkas Éva Erzsébet a jövő tétjének nevezte ennek megmaradását.

 

navigate_before
navigate_next

 

Köszöntőjében Lázár János elmondta, március 15-én, álljanak bármelyik politikai oldalon is a megszólalók, mindenki a küzdelem fontosságára, a harc fontosságára, a haza védelmének fontosságára fontosságára hívták fel a figyelmet. Emellett azonban arról is fontos szót ejteni, hogy mi lesz a küzdelem után, hiszen egy mai magyar embernek meg kell tanulnia, hogy a küzdelem nem önmagáért való.

– Nem önmagunkért harcolunk, hanem a hazáért. A harc értelme nem a győzelem, hanem a lehetőség megszerzése, hogy megváltoztassuk ezt az országot, jobbá tegyük az embereknek az életét és sorsát, akik ránk bízták a jövőjüket. Aki a közélet színpadára lép, annak ezt mindig szem előtt kell tartania. Ne egymással, és ne a harcért önmagáért harcoljunk, hanem eszmékért, ideákért, azért, hogyan tudjuk jobbá tenni a falvakat, városokat, a Kárpát-medencei magyarok sorsát. – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

Lázár János szerint sosem az a kérdés, hogy örülünk-e a győzelemnek, hanem, hogy mit kezdünk vele. Mert harc, küzdelem mindig tornyosulni fog, ám az a kérdés, a kivívott győzelmet mire fogjuk felhasználni, mondta a résztvevőknek, mert nem csak győzni kell, hanem sikernek is kell lennie.

– Legyünk képesek a világ számára világossá tenni, hogy mi magyarok is vagyunk valakik, nem vagyunk kisebbrendűek, nem vagyunk másodrangúak, képesek vagyunk a győztesek, a sikeresek színpadára fellépni, és ezt az országot nemcsak győztessé, hanem nagyon sikeres országgá emelni – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy ehhez felelős vezetőkre van szükség.

 

navigate_before
navigate_next