Belföld Hírek

Gyurcsánynéval és Lakatos Bélával tüncizett Márki-Zay

A helyére került Hódmezővásárhely polgármestere, aki Ács egykori botrányhős roma vezetőjének migráncsozása és az Európai Egyesült Államokról lázálmodó Gyurcsány-feleség között haknizott az összellenzék budapesti bohóckodásán. A sajtóbeszámolók gyöngyszemeit is mutatjuk!

Márki-Zay Péter a helyére került a szivárványos ellenzék politikai palettáján,avagy ismét összenőtt, ami összetartozik. Az ellenzék látványos kudarcba fulladt, gyér érdeklődés kísérte március 15-i fővárosi banzáján – ahol csaknem két tucatnyian untatták a maroknyi tábort – eszmei-politikai szövetségeseinek hármasfogatában szónokolt a materialista keresztény forradalmár.

Az immár vásárhelyi roma pályázati/projektmindenes (?), Ács egykori botrányhős polgármestere, Lakatos Béla és Gyurcsány Ferencné, a DK Brüsszel felé kacsingató emblémája fogta szendvicsbe a Mindenki Magyarországa elnökét. (Korábban megírtuk: utóbbinak a férjurával a forradalmazásban és a hitlerezésben is egy követ fúj a szeretet hamis prófétája…)

Márki-Zay ugyan megizzadt a nagy sietségben, de megoldotta a problémát: sebtében letudta a vásárhelyi ünnepi díszközgyűlést (no comment!), és még mielőtt londoni kormányfikázó kiküldetésére felszállt volna vele a repülő (megint csak no comment!), Budapesten küzdött ki magának néhány perc ellenzéki látszatnépszerűséget.

Ács bukott cigány polgármestere, Lakatos Béla vezette fel: új barátja, szövetségese és munkatársa, aki durvaságairól, erőszakosságáról híresült el, majd sorozatos balhéi miatt kényszerült lemondani. És akinek cirkuszsorozata, alpárisága Márki-Zay szerint simán „kulturális sajátosság”… Lakatos ezúttal arról üvöltött a néhány ezer tüncizőnek, hogy a romák nem migránsok, mert a vérükkel váltották meg ezt a földet. Hogy ki tartja őket migránsoknak, azt nem elemezte. Gyurcsányné, az őszödi bukott kormányfő neje, a családi törpepárt brüsszeli csúcsjelöltje pedig általános lázadást hirdetett és az Európai Egyesült Államok eljöveteléről vizionált az ezekre fogékony kevesek örömére. Kettejük zsömléjében Márki-Zay játszotta el a párizsit, színpadi(as) esélyét ezúttal (is) összefogásmantrára és tolvajpártozásra használta fel. No meg országos politikai karrierjének építésére, új mozgalma (pártja) népszerűsítésére – konkrétan fel is szólította a létező ellenzéki pártokat, az őszi önkormányzati választásokon „ők segítsenek nekünk, lépjenek hátra egyet”.

„Álmodik a nyomor!” – hallatszott eközben egy szimbolikus kiáltás az élő videóközvetítésen. Avagy hiába a szűk, olasz zakó és a politikai nagy mellény, egyelőre nem úgy tűnik, mintha az ellenzékhátralépne vagy hanyatt esne Márki-Zay és unokatestvére, Hadházy „Pókember” pártoskodásától…

RÁADÁS

A továbbiakban az országos balliberális és jobboldali sajtó tudósításaiból (polkorrekten!) emelünk ki gyöngyszemeket, érzékeltetve, mekkora kudarc és égés volt a szivárványellenzék a Szabad sajtó útjától a Kossuth téren át az MTVA-ig ívelő március 15-i budapesti bohóckodása. Jó csemegézést, szórakozást kívánunk!

Index.hu:

„Sikertelen skandáltatás. A színpadról skandáltatni akarják a tömeget: ‘több Európa, kevesebb Putyin’, de SENKI nem skandál.”

„A Váci utcától hátrafelé egyre kevesebben vannak, épphogy csak lézengenek pár tucatnyian. Lassan két órája megy a tüntetés a sok beszéddel, nem mindenki várja meg a végét. […] Sokan elfáradtak vagy csak fáznak, és elindulnak hazafelé. […] Egyébként a tömegben alig látni néhány fiatalt, az idősebb korosztályt sikerült ma jobban aktivizálni.”

„A Kossuth téren egy ember kiabálja még, hogy diktátor, a maradék két tucat ember egymással beszélget. ‘Ismét lemaradtunk a forradalomról’, mondta egy fiatal srác mellettem.”

HVG.hu:

„10 perc múlva kezdenek a Szabad sajtó útján. De egyelőre kevesen. Piknikhangulat, szellősen álldogálnak az emberek.”

„Hadházy kiragaszt még ezt-azt. Méghozzá ide-oda.”

24.hu:

„A beszédek erejét mutatja, hogy eddig két éljenzés volt, abból egy akkor, amikor Molnár Péter végre abbahagyta.”

„Elrontották a kedvenc programpontom. A Magyar Anyák videoüzenetét. Hang nélkül indult el, ezért továbbhaladtunk. Lakatos Béla pedig valahogy menet közben független közszereplő lett, pedig korábban momentumos és fideszes is volt.”

„Ez a színpad egy darab történelem, tett egy erősnek mondható kijelentést a polgármester [Márki-Zay – a szerk.], mert, hogy most sokan összeálltak. Jegyezzük meg, hogy volt már erre korábban is példa.”

„Mondom a siker titkát. Orbán személyes sértegetése okozza a legnagyobb ellenzéki tapsokat.”

„Büdös kurva anyjuk faszát – közölte mellettem az imént egy demokrata, miután a műsorvezető kérése ellenére sem engedték le a jobbikosok a zászlókat az első sorban (a többiek félig). Nehezen megy a nagykoalíció, számtalan banánhéjon el lehet csúszni.”

„Hogy lehet ennyire letargikus, semmilyen, unalmas, politikailag érzéketlen beszédeket mondani. Már a felszólalók számából és listájából is sejthető volt, hogy ennek a civil szerveződésnek, ami ezeket a tüntetéseket összehozza, nulla politikai képessége van, de most itt a bizonyíték.”

444.hu:

„A ‘hogyan lehet lenyelhetővé és hitelessé tenni ennyire eltérő pártok összefogását’ kérdésre a szervezők ezúttal a következő választ adták: Egy, az agyvelőre mért hatalmas ökölcsapással felérő, a közönséget totál elzsibbasztó, az eggyel ezelőtti állampárti rendszerben megszokott iskolai ünnepségeket imitáló első felvonás után megrendezett összellenzéki Ki mit tuddal. A megjelent több ezer választó tehát kapott először egy bizarr iskolai ünnepséget, civil felszólalók előadásában, utána pedig egy tehetségkutató vetélkedőt főállású ellenzéki politikusoktól.”

Nepszava.hu:

„Amíg a fideszes oldalon Orbán Viktor személyében van egy megkérdőjelezhetetlen pozíciójú és tekintélyű politikai ‘csúcsragadozó’, addig az ellenzéki tábor szónokok sokaságát gyűjti színpadra: a meghívóban tizenhét felszólaló és előadó szerepelt. Nem csoda, hogy az ellenzéki demonstrálók se nagyon tudták, kik lépnek majd mikrofonhoz.”

„Az első néhány beszéd meghallgatása után nyilvánvalóvá vált: elvárása nem teljesül maradéktalanul. A létszám sem verdeste az egeket, félig telt meg a hídfőtől az Astoriáig lezárt útszakasz. Mintha a tömeg is érezte volna, hogy ez így kevés.”

Origo.hu:

„Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten, az összellenzékinek mondott, bevándorláspárti programra. Lézengtek az emberek, még a perecárus is szomorúan ácsorgott. A programon – mások mellett – beszélt Gyurcsányné a DK-ból, és Jakab Péter, az antiszemita Jobbik antiszemita képviselője is.”

„Beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról.”

Pestisracok.hu:

„A szónokok ‘A’ típusa a lázadás változatait sorolta. […] Jött a ‘B’ típusú ellenzéki szónok, az Óriásölő Péter, aki mérgesen elmesélte, hogy Orbán téved, mert Orbán nincs tisztában azzal, hogy ő, a Péter, egy mekkora hatalmas ember, és ő, a Péter, nemsokára, ha összefognak mögötte (nem előtte és mellette), akkor meg is fegyelmezni majd az önkényurat.”

„Ja, majd elfelejtettük. Márki-Zay is felszólalt, valamit nyammogott, aminek se eleje, se vége nem volt. Aztán Dobrev Klára ismertette vicces egérhangon ugyanazt a beszédet, amit pár órával korábban férje, Ferenc is elmondott. Azt azért el kell ismerni, hogy Ferenc beszédével szemben Klára asszony beszédében legalább a mássalhangzók jó helyen voltak, az ő szájából nem fújta ki azokat a bonyolult betűtorlódásokat az a bizonyos Legoszél. És persze Hadházy Ákos is a színpadra lépett, aki bejelentette, hogy nemsokára nekivág a szokásos sétájának a Kunigundába. Hogy pontokat megy beolvasni, vagy vécére siet, az balladai homályban maradt.”

És a végére bónuszként megint a Pestisracok.hu, Aristo (előzetese):

„Olyan nagyságok lázítják majd a népet, mint Jakab Péter, Bősz Anett, valamint Márki-Zay, akit én azért a Habsburg György hasonmásversenyen elért előkelő helyezése okán, március 15-én, mégiscsak diszkvalifikáltam volna.”

Nyitókép: 444.hu (Botos Tamás)