Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Emléktáblát kapott Bányai Júlia, okostelefonnal eredhettek a ’48-asok nyomába a diákok a múzeum roadshowján, március 15-re emlékeztek a térségben, a Vértesben kezdte a szezont Panyor Krisztina, újabb fórumot tartottak a piac beruházással kapcsolatban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik női harcosa, Bányai Júlia kapott emléktáblát a Királyhegyesi utcai idősek otthonának falán. A honvéd férje nevén harcolt a szabadságért.

Számos programmal készült a tegnapi napon a József Attila Múzeum: a Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretein belül nyomozással egybekötött történelmi sétán vehettek részt a diákok, de előadások és a nap végén egy koncert is várta a résztvevőket.

A forradalomról a térségben is megemlékeztek: Földeákon koszorúzással és műsorral emlékeztek ’48-ra, a maroslelei ünnepségen Táncsicsot is kiszabadították, Apátfalván pedig a Dózsa György Általános Iskola diákjai elevenítették fel a forradalmi eseményeket.

Múlt hétvégén az Ensport Vértes Terep Maratonon vett részt Panyor Krisztina, ahol több a 67 női induló közül a hatodik helyen futott be. A makói terepfutó immáron ötödik alkalommal futotta le a távot.

Újabb fórumot tartottak a piac beruházással kapcsolatban: a helyek beosztásáról, a parkolásról is érdeklődtek a tájékoztató fórumon, ám olyan felszólaló is akadt, aki szerint a piac helyett inkább a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Honvéd városrészben kellett volna ebből a pénzből társasházakat építeni.

A mai napot pedig a Nemzeti dallal indítjuk!