Hírek Makó

„Aki a Fidesszel koszorúzik, az bűntárs”

Legalábbis ezt mondta DK koszorúzásán Török Miklósnak a többi ellenzéki párt távolmaradásával kapcsolatban egy szimpatizáns. A jelenlévők közül többen elégedetlenkedtek, mert „bezzeg Budapesten össze tudnak fogni”.

Kitartóan hajszolják saját vágóhídjuk felé a szimpatizánsok az ellenzéki pártokat Makón is, legalábbis ez derült ki a Demokratikus Koalíció tegnapi külön koszorúzásán. Mint korábban beszámoltunk róla, a DK választókerületi elnöke bejelentette, hogy idén nem hajlandók a március 15-i városi ünnepségen koszorúzni, mert Lázár János október 23-án „gyurcsányozós” beszédet mondott.

Ám Mucsi Tamás csak meghirdette az ellenállást, részt már nem vett rajta, mert este hatkor ő már Budapesten készült a másnap délután kezdődő tüntetésre. A Petőfi-parkban így a párt önkormányzati képviselőnek jutott a megtiszteltetés, hogy rövid beszédet mondjon a mintegy tíz megjelent érdeklődő, DK tag és szimpatizáns előtt.

 

 

(A külön koszorúzás egyébként nem kampányrendezvény volt ünnepi megemlékezésnek álcázva, mert annak csak az számít, ha kormánypárti politikus mond aktuálpolitikai témájú beszédet. Ha ellenzéki politikus ostorozza a Fideszt ünnepi megemlékezésen, az nem kampányrendezvény. – a szerk.)

Török Miklós azt is elmondta, hogy a városi ünnepség bojkottjával, és a hozzájuk csatlakozással kapcsolatban megkeresték a makói többi ellenzéki pártot is (MSZP, Jobbik), ám azok vezetése úgy döntött, hogy a városi ünnepségen vesznek részt. Erre mondta a koszorúzás után az egyik résztvevő Török Miklósnak, hogy „aki a Fidesszel együtt koszorúzik, az bűntárs”, a kollaboránsozás ellen az önkormányzati képviselő se nagyon tiltakozott.