Hírek Térség

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Lázár János a kistérségben

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a márciusi ifjak előtt rótta le tiszteletét Kiszomboron, Óföldeákon, Apátfalván és Pitvaroson. Az emlékműveknél koszorút is elhelyezett az országgyűlési képviselő.

Ahogy az elmúlt években, idén is több településre ellátogatott Lázár János március 15-én. Péntek délelőtt Kiszomboron vett részt a helyi megemlékezésen, ahol beszédet mondott Szegvári Ernőné polgármester, majd rövid műsorral készültek a helyi óvodások és általános iskolások. Ezt követően koszorút helyezett el a Kossuth-mellszobornál a polgármesterrel.

navigate_before
navigate_next

Délután Óföldeákon rótta le tiszteletét a márciusi hősök előtt. A kopjafáknál koszorút helyezett el Simonné Sinkó Erika polgármesterrel közösen. A megemlékezés után említést tett a Rónay-kúria felújított padlásteréről – amelyet délelőtt adtak át -, és a képviselő-testület figyelmébe ajánlotta a kiszombori múzeumot.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően Apátfalvára látogatott át, ahol Szekeres Ferenc polgármesterrel és Kiszely János Pálné alpolgármesterrel koszorút helyezett el a helyi Petőfi-szobor előtt. Egy rögtönzött történelem órával is készült a térség országgyűlési képviselője: az 1848-49-es eseményekről mesélt a megjelentek előtt.

navigate_before
navigate_next

Végezetül Pitvaroson is tiszteltét tette: miután Radó Tibor polgármesterrel elhelyezte az 1848-49-es emléktáblánál a megemlékezés koszorúját, meginvitálta a résztvevőket az esti Polgári Bálra – mint kiderült, a településről rengetegen váltottak jegyet a rendezvényre.

navigate_before
navigate_next