Színes Térség Top

Tűzijátékot gyújtottak az óföldeáki tortán

Tortával, pezsgővel és zenével ünnepelték a nőnapot és a falugondnoki szolgálat létrejöttének 10. évfordulóját ma délután az óföldeáki közösségi házban. Hajnal Gábor, Földeák polgármestere azt is elmondta, hogy hol lennének a férfiak, ha nem volnának a nők.

Kerek egy évtizede alakult a falugondnoki szolgálat egy pályázatnak köszönhetően, még Hajnal Gábor polgármestersége idején, nemi a testületben zajlott vitát követően. Az akkor falugondnokká választott Zsarkó József ma is közmegelégedésre látja el ezt a munkát.

Simonné Sinkó Erika polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Hajnal Gábor a település korábbi polgármesterét, Földeák jelenlegi vezetőjét kérte fel, hogy köszöntse a nőket, aki ezt szívesen el is vállalta. – Az idén februárban tíz éves a falugondnoki szolgálat, s ez az évforduló méltó arra, hogy megemlékezzünk róla – mondta. Hálásak vagyunk, hogy az ötlet annak idején kipattant a polgármester fejéből, hiszen bebizonyosodott, szükség van a falugondnoki szolgálatra. Zsarkó Józseftől pedig türelemről vehetnénk példát – tette hozzá Simonné Sinkó Erika.

A szolgálat létrejöttének körülményeit már Hajnal Gábor idézte fel, mondván annak idején nem csak arról volt vita a helyi testületben, hogy működtessenek-e ilyet, de arról is, hogy miért éppen Zsarkó József legyen a falugondnok. Aztán egy év alatt kiderült, hogy személye jó választásnak bizonyult.

Földeák ezután meglepő módon mutatta be, hogy mi lenne a férfiakkal, ha nem lennének a nők. De hallgassa meg őt, a saját szavaival, miért mondta, hogy nem a férfiak, hanem a nők a teremtés koronái, s mi lenne a férfiakkal nélkülük.

A köszöntők után az önkormányzat tortával, süteményekkel, üdítővel és pezsgővel vendégelte meg az ünnepség résztvevőit, akiket a Óföldeákról származó, a kistelepülés kiemelkedő büszkesége: Janicsek Roland énekes szórakoztatta.

navigate_before
navigate_next