Színes Térség Top

Táncsicsot is kiszabadították a maroslelei ünnepségen

A ma délutáni maroslelei ünnepségen nem csak az 1848/49-es forradalmat idézték meg a helyi általános iskolások, de feltűnt a színen Petőfi, kiszabadították Táncsicsot, de még a 12 pontot is aláíratták a polgármesterrel.

Látványos, mozgalmas, zenés ünnepi műsorral emlékeztek a forradalomra és szabadságharcra a Maroslelei Általános Iskola 5. osztályos diákjai. A 171. évvel ezelőtti fővárosi eseményeket felidézve kiszabadították börtönéből Táncsics Mihályt, lefoglalták Landerer és Heckenast nyomdáját, hogy kinyomtassák a 12 pontot, melyet a jelenlévő polgármesterrel is aláírattak.

A Viziné Joó Anita és Szűcsné Molnár Erika által összeállított műsor, melyben Guti Kira és Árva Vivien Anna énekeltek, nem csak a gyerekek lelkes szereplése, hanem a nemzetiszín szalagokkal való játék miatt is emlékezetes marad.

navigate_before
navigate_next

A műsort követően a főtéri kopjafánál helyeztek el koszorúkat Martonosi György polgármester és Schulcz János alpolgármester a helyi önkormányzat, a Maroslelei Általános Iskola és Nyitnikék Egyesület nevében Németh Domonkos igazgató és Nagy Dóra pedagógus, Szűcsné Rédei Szilvia és Tomán Gabriella, a Maroslelei Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény képviselői, Kissné Árva Katalin és Bódiné Gubán Ilona az Őszirózsa Népdalkör Egyesület, Lajtár Kornélné és Tóth Istvánné, a Maroslelei Nyugdíjas Klub, Megyeri Jánosné és Bogdánné Víg Ildikó a Reumás Csiga Mozgáskorlátozott Maroslelei Egyesület, Gyüre Ferenc a Maroslelei Földtulajdonosok Vadászegyesülete, míg Bella László és Kovács Margit Erzsébet, a Fidesz helyi szervezete nevében.