Hírek Térség

Az iskolások idézték fel a márciusi eseményeket Apátfalván

Az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola diákjain keresztül elevenítették fel a március 15-ei eseményeket Apátfalván.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek meg Apátfalván. A Faluházban megtartott ünnepségen Szekeres Ferenc polgármester mondott beszédet. Mint hangsúlyozta: március 15-e az a nap, amikor az egész világ meghallja a magyar szabadság hangját, amely azoké, akik elég bátrak voltak, hogy kivívják.

– Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez így lehessen ma. Régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük. Nem egyszer bebizonyítottuk, hogy a szabadságért bármit képesek vagyunk megtenni. Óvjuk, őrizzük a keresztény, polgári értékeit a Kárpát-medencében. Így volt ez 1456-ban, 1848-ban, 1956-ban és így van ez ma is – hangzott el a beszédben.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően a Dózsa György Általános Iskola felső tagozatos diákjai elevenítették fel a márciusi eseményeket egy táncos produkció keretén belül, amelyet Csenteri Andrea koreografálta meg. Az ünnepség végén koszorúkat helyezett el az önkormányzat, az intézmények, civil szervezetek és a helyi Tanoda is.