Makó Sport Színes

A Vértesben kezdte a szezont Panyor Krisztina

Múlt hétvégén az Ensport Vértes Terep Maratonon vett részt Panyor Krisztina, ahol több a 67 női induló közül a hatodik helyen futott be. A makói terepfutó immáron ötödik alkalommal futotta le a távot.

A 2019-es versenyszezon első versenyén van túl Panyor Krisztina: a makói terepfutó a Vértes-hegységben megrendezett az Ensport Vértes Terep Maratonon indult. Mint portálunknak elmesélte, tavaly az Ultra távon a második helyen futott be a célba, így idén VIP-nevezéssel, a maratoni távot választotta. Ez egy 39 kilométeres szakasz volt, 1005 méteres szintkülönbséggel.

– Nagyon erős mezőny jött össze, 67 női nevezőből lettem végül hatodik. 3 óra 55 perc alatt teljesítettem a távot, amellyel mondhatnám, hogy elégedett vagyok, de azért mégsem teljesen – mesélte Krisztina. – A felkészülésem jól sikerült, bár a felkészülés előtt egy héttel egy betegség miatt fontos edzéseket kellett kihagynom, valószínű ez éreztette a hatását: hamarabb jelentkezett az izomfáradtság, de összességében egy szezonnyitó versenynek nem volt ez rossz.

A vértesi verseny nemcsak szintfelmérő volt Krisztina részére, hanem egy jubileumi futás is – elárulta, 5 évvel ezelőtt itt nevezett először terepfutásra, ott szeretett bele ebbe a sportágban. Alföldiként kicsit nehezebb a felkészülése, hiszen itt nincsenek szintkülönbségek, mégis a legtöbb versenyén az élmezőnyben végez.

– Néha kicsit érzem a hiányát a hegyeknek, szerintem jobb eredményt tudnék elérni, ha én is minden nap szintkülönbségek között tudnék edzeni – fogalmazott Krisztina.

A makói terepfutó idén több nagyobb megmérettetésre is készül: júniusban az Ultra Trail-Hungary-n indul a 112 kilométeres távon, majd augusztusban az UTMB-OCC-n vesz részt. Addig pedig nagyobb hangsúlyt fektet a felkészülésre – főleg a Maros árterében készül, de az edzőtermi órák sem maradnak el.