Hírek Makó Top

Több mint nyolcezer növénnyel bővül Makó

Megérkezett a tavasz, ennek köszönhetően elkezdődhetnek a lágyszárú, illetve fás szárú növények ültetése a városban; a zöldterületi fejlesztés részeként március 15 alkalmából a polgármesteri hivatal előtti körforgalom is új színbe borult.

– Jelen esetben a Szent István téren levendulát ültetnek a kollégáim, mégpedig egy új technológiai folyamattal, ami arról szól, hogy a környezettudatosságot és  a parkfenntarthatóságot segítvén egy agroszövetet terítenek a növények alá, fölé pedig fenyő apríték kerül, ezzel pedig megakadályozzuk azt, hogy a növények minél hamarabb kiszáradjanak, így költséghatékonyabb is, hiszen nem kell annyit öntözni – tájékoztatta a sajtó munkatársait Bodó Zsuzsanna, a Makói Városgazdálkodási NKft. kertésze szerda délelőtt a Szent István téren. Mint kiemelte, Fagyosszentek után az egynyári növényeket ültetését is meg lehet kezdeni, ezek már nevelődnek az üvegházakban, a kertészek segítségével.

– Több mint nyolcezer növényt ültetünk a városban különböző helyszíneken, nyilván itt a legfontosabb területünk ugye a belváros, ami turisztika szempontjából a legfontosabb, így ott hatalmas nagy habitusú növényeket próbálunk ültetni – emelte ki Bodó Zsuzsanna, aki pozitív, minőségi elrugaszkodást vár a közterületektől – az itt zajló munkálatok a START közmunkaprogramban résztvevők végzik.

–Nyilván egy szép, rendezett park vonzó lehet akár a lakók számára is, nem feltétlen a turisztika szempontjából, hanem igenis, hogy az emberek jól érezzék magukat ebben a környezetben, és számomra nagyon fontos az, hogy egy környezettudatos és mindamellett egy fenntartható park valósuljon meg, és egyre többen ezt preferálják – hangsúlyozta, továbbá szólt arról is, hogy minden képviselői körzetben, összesen több mint 30 helyen lesznek majd fejlesztések a városban.

Továbbá elmondta, a babafa program folyamatosan működik, a lakosság is nagy kíváncsisággal várja, hogy mikor ültetnek fákat. Az előző héten ültették az utolsó 50 fát, így legközelebb ősszel indul majd újra, a város környezetében több mint 16 hektár erdőtelepítés fog történni, több ütemben.