Programok Térség Top

Nyolc kistelepülésen csütörtökön ünneplik március 15-ét

Apátfalván, Csanádalbertin, Pitvaroson, Csanádpalotán, Földeákon, Magyarcsanádon, Maroslelén és Nagylakon már március 14-én, azaz csütörtökön megrendezik a március 15-i ünnepséget. Csokorba szedtük hol, mikor és hogyan ünnepelnek. Archív fotónkon apátfalvi gyerekek a nemzeti ünnepen.

Apátfalván délelőtt 10-kor Faluház nagytermében mond ünnepi beszédet Szekeres Ferenc polgármester, ünnepi műsort adnak a Dózsa György Általános Iskola diákjai (felkészítő nevelők: Balázs Katalin Judit, Molnár Tiborné, Tóth László, koreográfia: Csenteri Andrea), a Rákóczi utcai Óvoda középső- és nagycsoportosai (Felkészítő nevelők: Csenteri Andrea és Jázmin Laura). Az ünnepség végén koszorúzzák meg a Petőfi szobrot, tárogatón közreműködik: Szigeti Márton.

Csanádalbertin délelőtt 11-kor kezdődik az ünnepi megemlékezés és koszorúzás a központi parkban felállított emlékhelyen. Közreműködnek a helyi óvodások, iskolások.

Pitvaroson délután negyed 1-kor Radó Tibor polgármester mond rövid beszédet a nagyiskola falán elhelyezett emléktáblánál, majd a helyi óvodások műsorát követően tartanak itt koszorúzást. A megemlékezés fél 1-kor az Erdei Ferenc Közösségi Színtérben a 7. osztályosok „Hitem, hazám, szeretem” című ünnepi műsorával folytatódik.

Csanádpalotán délután 2 órakor a Kelemen László téri Emlékparkban kezdődik a megemlékezés, beszédet mond Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester, az ünnepi műsorban közreműködnek a Dér István Általános Iskola diákjai.

Földeákon délután 2-kor kezdődik a megemlékezés a Szent László téri hősi emlékműnél zászlófelvonással és koszorúzással. Negyed 3-tól kezdődik az ünnepi műsor a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola 7. osztályos diákjai tolmácsolásában, majd az általános iskolások szavalóversenyét rendezik meg a helyi művelődési házban.

Magyarcsanádon délután 2 órakor a művelődési házban kezdődik a megemlékezés. A Himnusz elhangzása után ünnepi beszédet mond Farkas János polgármester, ünnepi műsort adnak a Magyarcsanádi Református Általános Iskola diákjai. Ezt követően a résztvevők koszorút helyeznek el a kopjafánál, majd a Szózat zárja az ünnepséget.

Maroslelén délután 3 órakor a Faluházban kezdődik a megemlékezés. Műsort adnak a Maroslelei Általános Iskola 5. osztályos diákjai. Közreműködnek a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, felkészítő tanárok: Viziné Joó Anita és Szűcsné Molnár Erika.

Nagylakon délután 4 órakor a Dózsa György Művelődési Házban kezdődik a megemlékezés, melyen ünnepi beszédet mond Locskai Zoltán polgármester, majd a Magyarcsanádi Református Általános Iskola „A haza mi vagyunk!” című ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők.