Hírek Kiemelt hírek Makó

Makói piac: pánik nincs, folyamatosak az egyeztetések

Az árusok nagy része pontosan tisztában van vele, hogy nagyon ráfér a piacra a felújítás, és örülnek, hogy hamarosan sokkal kulturáltabb körülmények közé jöhetnek a piacon, derül ki a Makói Városi Televízió anyagából. Az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja őket, mindenki arra törekszik, hogy a legkevesebb legyen a kellemetlenség.

– Tisztában vagyunk vele, hogy ezt el kell végezni, a város érdekeit is nézzük, meg a miénket is, hogy talán szebb lesz a piac meg bővebb, kulturáltabban tudunk árusítani. – mondta el a városi televíziónak Farkas Katalin egyéni vállalkozó a piacon.

A televízió stábja több árussal, boltossal is beszélt, az általános vélemény pedig az, hogy a piac felújítása az ideiglenes költözés miatt természetszerűleg jár kisebb-nagyobb kényelmetlenséggel, aggodalommal is, de ezt eltúlozni felesleges hangulatkeltés. Az önkormányzat rendszeresen egyeztet az árusokkal, ezt Szabó Józsefné is megerősítette a televíziónak, hiszen közös érdek, hogy az átmeneti időszak mindenki számára a lehető legkönnyebben teljen le.

 

 

Az üzlethelyiséggel rendelkezőknél ha lehet még jobban várják az új piacot azok, akik a padokon, vagy sátor alatt árulnak. Kerekes Antalné szerint ugyanis ők, és a vevők is igénylik, hogy kevésbé legyenek kitéve az időjárás viszontagságainak.

– Örülünk a fejlesztésnek, már igazán ráfér Makóra, mert itt azért elég áldatlan állapot van, amikor olyan az időjárás. – mondja az őstermelő.

Az új helyen, a Hollósy Kornélia utcai parkolóban jövő hét szerdán nyit majd az piac, itt jelenleg a padok kihelyezése, faházak, víz és áramellátás kiépítése van folyamatban. Az anyagból az is kiderül, hogy az önkormányzat kedvezményekkel is segíti az átmeneti időszakban az árusokat, jelentősen csökken az asztalon és sátrak alatt árulók bérleti díja, a pavilonosok pedig ingyen kapják a faházat és a rezsiért sem kell fizetniük.

Csütörtökön délután 16 órakor pedig a korábbi után még egy egyeztető fórum lesz a Korona Szálló földszinti termében.