Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Már nem mostohagyermek Makó-Rákos, 13 millióért ajándékozott eszközöket a Givaudan, több mint négyszáz fiatal sportoló bizonyíthatott a Diákolimpia térségi fordulóján, a legjobb versmondókat értékelték – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A tanyafejlesztési programon belül mintegy 200 millió forintot költ a város villamosításra, külterületi utak felújítására, és buszmegállók világítására. A rendszerváltás előtt a tanyák felszámolása volt a cél, most partnerként tekint az itt élőkre az önkormányzat.

A Givaudan alapítványa harmadik alkalommal segít a Látássérültek Délalföldi Egyesületének, amely így fogyatékkal élőknek számítástechnikai oktatást és segítséget nyújtó tantermet nyithatott Makón.

A Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és a makói Család és KarrierPONT szervezésében kedd reggel folytatódott a Női Vállalkozók Reggelije programsorozat, amelynek mostani alkalmán Hevesiné Kratochwill Katalin ACC life coach, tréner tartott interaktív előadást.

Tegnap délután több mint négyszáz fiatal húzott futócipőt, hogy rajthoz álljon a Diákolimpia mezei futóbajnokságának térségi fordulóján az Erdei Ferenc téri sporttelepen.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Makói Magán Zeneiskola. Ennek alkalmából számos programmal készül az intézmény. Kedd délelőtt a Hagymaház Galériában nyílt tárlat azokból az alkotásokból, amelyeket a képzőművészeti tanszéken tanuló diákok készítettek

Egyedi versekkel és remek technikákkal álltak a zsűri elé azok a helyi és térségi általános iskolások, akik részt vettek a Városi és térségi szavalóversenyen. Az első helyezettek Szentesen képviselhetik Makót a megyei döntőn.

Cáfolták a tanúk a vádlott védekezését a nagyéri szurkálás ügyében – a tegnapi tárgyaláson dr. Tóth Tibor bíró tanúként hallgatta meg a vádlottal szemben intézkedő rendőrt, illetve a helyszínre riasztott makói kollégáit és a presszóban a bűncselekmény idején dolgozó pultost.

Tegnap volt 140 éve a szegedi nagy árvíz – 1879. március 12-én hajnalban tört be a vízáradat, amely elpusztította Szegedet, így új időszámítást hozva a város történelmében.

A mai napot pedig a Queen és David Bowie dalával indítjuk!