Makó Publicisztika

DK-s pancser puccs március 15-ére

Mucsi Tamás szívszorító videóban jelentette be, hogy bojkottálják a városi ünnepséget, helyette egy nappal előtte koszorúznak. Az MSZP-nek és a Jobbiknak viszont nem kell az ingyenbalhé. Van ilyen.

A Demokratikus Koalíció választókerületi influencere nagyon megsértődött Lázár János október 23-i „gyurcsányozásán”, ezért nem hajlandó a Fidesszel közösen koszorúzni, jelentette be a DK Facebook-oldalán Mucsi Tamás.

A városi ünnepség szerinte amúgy is kampányrendezvény lesz, helyette egy nappal korábban csinál inkább egy saját kampányrendezvényt, amin egyébként ő maga ott sem lesz, mert neki akkor már a budapesti fellépésre kell készülnie.

Ami egyébként természetesen nem lesz kampányrendezvény, hiszen amikor az ellenzéki politikusok mondanak aktuálpolitikai tartalmú, kormányt szidalmazó beszédeket egy ünnepen, azzal nincs semmi baj (v.ö.: alternatív valóság).

Makón is összejöhetett volna egyébként az összellenzéki kormányszidalmazás, legalábbis Mucsi Tamás felajánlotta a többi pártnak, hogy tartsanak velük, az MSZP és a Jobbik azonban ezt elutasította. Szerinte pusztán azért, mert ők “nem voltak ilyen érintettek az ügyben” (már a gyurcsányozásban), az igazi kérdés azonban az, hogy:

Hová lett a Fideszt jobban utáljuk, mint egymást mentalitás? Hová lett az ellenzéki szolidaritás?

Erre több verzió is elképzelhető. Lehet, hogy időközben kiderült, Gyurcsányt még jobban utálják, mint a Fideszt, vagy csak nem kell nekik az ingyenbalhé. Esetleg „civil rendezvényként” kellett volna megszervezni a DK-nak, hiszen a „független kezdeményezések”-nek álcázott politikai rendezvényekre akaszkodás mostanában menőbb az ellenzék körében.

Az is előfordulhat viszont, hogy Makón a többi ellenzéki párt annyira szét van csúszva, hogy még az orruk elé dugott lehetőséggel se tudnak mit kezdeni…