Színes Térség Top

Családháló díjat kapott az apátfalvi Kis Enikő

A 22 éves Kis Enikő a szegedi Tündérkert Magánóvoda és Mini Bölcsődében dolgozik. Az apátfalvi születésű óvónőt a szülők jelölték a Családháló díjra az év bölcsődei kisgyermeknevelője kategóriában, amelyet a fiatal szakember el is nyert.

– Mit kell tudni rólad, jelenleg merre dolgozol?

Kis Enikő vagyok, 22 éves, jelenleg a szegedi Tündérkert Magánóvoda és Mini Bölcsődében dolgozom immáron 9 hónapja. A csoportomba 1-2 éves korú kisgyermekek járnak, akiket napi szinten gondozunk, nevelünk, fejlesztünk kolléganőmmel.

– Miért ezt a hivatást választottad? Merre tanultál?

– 11 éves voltam, amikor az első és 13, amikor a második testvérem megszületett. Eszméletlenül szerettem velük eltölteni a szabadidőmet, örömet okozott az, hogy segíthettem a szüleimnek a gondozásukban, etetésükben. Szerettem velük játszani és bármikor örömmel vigyáztam rájuk. Ekkor döntöttem el, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, mert fantasztikus látni, ahogy hónapról hónapra fejlődnek. Olyan tisztán és őszintén tudnak szeretni, ahogy senki más. A középiskolai tanulmányaimat is ennek alapján választottam: a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola egészségügyi tagozatán érettségiztem, majd ebben az iskolában végeztem el a 2 éves kisgyermekgondozó, – nevelő OKJ-s képzést. A tanulmányaimat befejezve kezdtem el dolgozni a szegedi Dr. Waltner Károly Gyermekotthonban, ahol 3-13 éves sajátos nevelési igényű gyermekeket„neveltem”. Egy idő után úgy éreztem, meg szeretném tapasztalni milyen lenne bölcsődében dolgozni kisgyerekekkel – ekkor kerültem a Tündérkertbe.


Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Adrián Zoltán.

– Milyen érzés volt megkapni ezt a díjat?

– Az, hogy a szülök jelöltek erre a díjra, nagyon megtisztelő érzés. Az, hogy a kategóriában én kaptam a legtöbb szavazatot az csodálatos, hisz tényleg nagyon fiatal vagyok, de úgy érzem, van még mit elsajátítanom és sokat is kell fejlődnöm bizonyos dolgokban, de szerencsére olyan nagyszerű emberekkel vagyok körbevéve, akiktől sokat tudok még tanulni.

– Milyen célkitűzéseid vannak? Milyen példát szeretnél a gyerekeknek átadni?

– A jelenlegi célom az, hogy a 7 főből álló csoportomat láthassam, ahogy felkerülnek óvodába és minél több mindent tudjak nekik tanítani. Fontos, hogy jó példát mutassunk nekik és nekem az a legfontosabb, hogy megtanulják tisztelni, segíteni és szeretni egymást, hiszen tőlem és tőlünk is ezt látják.