A tanyafejlesztési programon belül mintegy 200 millió forintot költ a város villamosításra, külterületi utak felújítására, és buszmegállók világítására. A rendszerváltás előtt a tanyák felszámolása volt a cél, most partnerként tekint az itt élőkre az önkormányzat.

Mint korábban beszámoltunk róla, a tanyafejlesztési program részeként mintegy 7 millió forintból kilenc buszmegálló kapott napelemmel működő világítást Makó külterületén, a tanyavillamosítási programban pedig mintegy 20 tanya kap áramot, köztük olyanok is, ahol még soha nem volt kiépítve. Dani János tanyájára korábban Farkas Éva Erzsébet és Lázár János is kilátogatott.

A külterületi fejlesztések tovább folytatódnak, most úthálózat javítás van soron, így újul meg 100 millió forintból az úgynevezett Rác út, amely Makó-Rákost köti össze az Igási úttal. Ennek a folytatása a Kossuth utca, amelynek burkolat felújítására saját költségvetésből költ 13 millió forintot a város.

– Ez az út 40-50 éve készülhetett el, azóta a kisebb javításokon kívül semmi nem történt. Itt Makó-Rákoson az útfejlesztés mellett most a közösségi ház is megújul, ez is nagy segítség lesz az itt élőknek. – mondta el a helyszínen Kádár József önkormányzati képviselő.

A Rác úttal együtt egy másik külterületi utat is felújítanak, ez a Csanádpalotai utat a Királyhegyesi úttal összekötő Vágotthalmi-dűlő lesz.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest