Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Makói Magán Zeneiskola. Ennek alkalmából számos programmal készül az intézmény. Kedd délelőtt a Hagymaház Galériában nyílt tárlat azokból az alkotásokból, amelyeket a képzőművészeti tanszéken tanuló diákok készítettek.

Április 5-ig lehet megtekinteni a Hagymaház Galériában a Makói Magán Zeneiskola képzőművészeti tanszék diákjainak alkotásaiból összeállított kiállítást. A mintegy 350 darab alkotást a makói, földeáki, kiszombori és maroslelei gyerekek készítették. Őket Oláh Nóra, Peták Mária és Rónainé Török Csilla segítik az alkotásban.

Csikota József karnagy-igazgató a megnyitó előtt elmondta, 1994 óta nagy utat tett meg az iskola és ennek a jubileumnak nagyon hálás. Immáron nemcsak hangszeres oktatás érhető el az intézményben, hanem néptánc és képzőművészeti tanszék is működik Makó mellett Kiszomboron, Maroslelén és Földeákon is. A jubileumi tanévben a fellépések sem maradnak el: idén Horvátországban, Erdélyben és Kalinyingrádban is bemutatkozik a Makói Magán Zeneiskola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest