A Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és a makói Család és KarrierPONT szervezésében kedd reggel folytatódott a Női Vállalkozók Reggelije programsorozat, amelynek mostani alkalmán Hevesiné Kratochwill Katalin ACC life coach, tréner tartott interaktív előadást.

Nem először várták a Hagymaház pódiumtermébe a makói és a környéken élő mikro-, kis- és középvállalkozást vezető nőket, az utóbbi időszakban több rendezvényt is tartottak a női vállalkozóknak – tudtuk meg Dömösi Emesétől. A makói Család és KarrierPONT szakmai irányítója portálunknak elmondta: az igények felmérésével választják ki a témákat, az eddig megrendezett alkalmakon többek között a közösségi média, a célcsoport bővítése és a közös problémák és sikerek megosztása is került már fókuszba.

– A visszajelzések nagyon-nagyon jók; hogy végre van egy olyan összejövetel, ami nem előadás és nem nagyon formális dolog, hanem tényleg egy reggeli mellett el tudunk beszélgetni, tudnak a női vállalkozók szakmázni, inspirálódni – mondta el Dömösi Emese.

A mai napon Hevesiné Kratochwill Katalin vezette be a résztvevőket a coaching világába, amely – mint fogalmazott – egy módszertan arra, hogy hogyan lehet a jóból még jobbat kihozni. Az interaktív előadáson feladatokkal is készült a résztvevőknek.

– Vannak olyan erőforrások, amelyek nem különülnek el: ugye a személyiség erőforrásai és maga a munkába fektetett erőforrásaink valahol találkoznak, és amikor az üzleti életben fejleszteni akarunk; akár munkatársakkal, akár saját magunkkal a mércét akarjuk kicsit magasabbra emelni, akkor ezeket az erőforrásokat kell megtalálnunk és mozgósítanunk, és ez a módszer, amivel én dolgozok, az ebben segít – mondta el az előadó, aki hangsúlyozta: a coach a coaching során nem ad közvetlenül tanácsot, hanem kérdéseivel, alkalmazott technikával segíti hozzá az ügyfelét a megfelelő válaszaihoz, a jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest