Hírek Makó Top

13 millióért ajándékozott eszközöket a Givaudan

A cég alapítványa harmadik alkalommal segít a Látássérültek Délalföldi Egyesületének, amely így fogyatékkal élőknek számítástechnikai oktatást és segítséget nyújtó tantermet nyithatott Makón.

Vadonatúj tanteremmel gazdagodott a Givaudan Alapítványnak köszönhetően a LÁTDE makói kistérségi irodája. Mint Csontos-Dér Veronika elnöktől megtudtuk, a cég most harmadik alkolommal nyújtott segítséget az egyesületnek 2017 óta.

Elsőként beszélő eszközöket, vérnyomás és vércukorszint mérőket, konyhai mérlehet, órát kaptak ajándékba, majd még ugyanebben az évben 2 laptop és 2 asztali számítógép is érkezett. Ezeket az eszközöket a tagok számára kölcsönözték ki, amíg nem tudnak sajátokat venni.

A Hollósy Kornélia utcai rendelő épületében az egyesület a földszinten bérel az önkormányzattól jelképes összegért irodát, ez lett a helye annak az oktatóteremnek, amelyet most a cég segítségével mintegy 13 millió forintból szereltek fel.

Az eszközök között megtalálható többek között öt számítógép, projektor, kivetítő, scanner, tabletek, és Csongrád megyében elsőként Braille nyomtató is. Makón és térségében közel 800 látássérült él, ez a tanterem pedig mindenki előtt nyitva áll, aki számítástechnikai segítségre szorul, és tanfolyamokat is szeretnének itt számukra indítani, tudtuk meg az elnöktől.

 

 

– Lenyűgöző az elkötelezettség, elhivatottság, amelyet Veronika és az egyesület aktivistái képviselnek, ez nagyon inspirálóan hatott ránk is. – mondta el az eszközök bemutatásán a Givaudan Hungary Kft igazgatója.

Karkas Mihály hozzátette: cégük számára világszinten is fontos, hogy az üzleti tevékenységen felül segítsen is abban a környezetben, ahol van. Ezért tartja fenn a vállalat az alapítványt amelyen keresztül elsősorban az egészséges táplálkozás népszerűsítését, és hátrányos helyzetű embereknek segítő szervezeteket támogatnak. Az igazgató azt is elmondta, önkéntesek vállalták azt is, hogy a tanterembe segítenek eljutni és természetesen haza is.

Az önkormányzat nevében a támogatást Kovács Sándor képviselő köszönte meg, aki kiemelte, a vállalat és a város között eddig is nagyon jó volt a kapcsolat, a Givaudan komoly támogatást nyújt a térségben, ami tiszteletre méltó vállalás részükről.