Térség Top

Modernizálják a földeáki Egészségházat

Összesen 71 millió 745 ezer forint támogatást nyert a helyi önkormányzat a földeáki öregek napközi otthona és az Egészségház felújítására. A napokban az utóbbinál is megkezdődött a munka.

Az öregek napközi otthona és az egészségház felújítása a szociális, illetve egészségügyi alapellátás infrastruktúrája bővítése pályázat segítségével zajlik. A két intézmény felújításához tartozik a fűtés korszerűsítése. A egészségház babakocsi-tárolót is kap, s mindkét épület napelemeket kap, s mindkettő előtt parkosítanak.

A munkálatok először a Zárda utcai öregek napközi otthonában kezdődtek meg, ahogy arról korábban beszámoltunk. Ott a hátsó épületnél még a korábbi aljzatbetont is újra kellett cserélni, mert a régi vízszigetelése nem volt tökéletes.

A napokban megkezdődött az Egészségház felújítása is. Ebből a leglátványosabb a nyílászárócsere, és a fala külső hőszigetelése, melyet már részben el is kezdtek. De hátra van a fűtés korszerűsítés, a vizesblokk átalakítása, a folyosói belső burkolat cseréje, a fogorvosi váró és és rendelő felújítása, a röntgen helyiség áthelyezése, illetve babakocsi tárolót is kialakítanak. Mindkét intézmény tetejére napelemeket telepítenek, hogy az így megtermelt árammal csökkentsék a rezsit.

navigate_before
navigate_next

És mindkettő előtt parkosítást is végeznek. És az két intézmény különféle eszközöket is kap a TOP-os pályázaton elnyert összesen 71 millió 745 ezer forintból.

Az intézményfelújítások közt szerepe a Zárda utcai „Öreg” óvoda épülete felújítása, mintegy 64 millió 185 ezer forintból, illetve a bölcsőde 64 millió 362 ezer forintból megvalósuló felújítása, szintén TOP-os pályázatoknak köszönhetően. Ez utóbbiak közül a Gyermekmosoly ovié pillanatokon belül megkezdődik, a hőszigetelés leendő anyagát már elhelyezték az ovikertben.

A négy intézmény felújítása idén június végéig be is fejeződik.