Kék hírek Ország-világ Térség

2400 szalmabálát gyújtott fel a földeáki férfi

Még tavaly szeptemberben gyújtott fel a rendőrség gyanúja szerint egy földeáki férfi 2400 körbálát a Földeák és az Igási között. Igazoltatásakor zavartan viselkedett és két öngyújtó is volt nála. A rendőrségen elismerte tettét. Fotó: police.hu

Az ügyben a Makói rendőrkapitányság azután indított vizsgálatot, hogy tavaly szeptember 23-án délután 5 óra körül egy hivatásos vadásztól érkezett bejelentés a 4422-es út melletti tűzesetről.  A katasztrófavédelem munkatársai rövid időn belül megfékezték a lángokat. A kiérkező rendőrök a helyszín közelében igazoltattak egy zavartan viselkedő földeáki férfit, akinél két öngyújtót találtak.

A férfit a  Makói Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene jelentős kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Makói Rendőrkapitányság a napokban lezárta az ügy vizsgálatát, s az ügy iratait átadta az ügyészségnek – közölte a rendőrség.