Hírek Makó Sport

Mezei futóbajnokságon bizonyíthatnak a térség ifjú sportolói

Kedden kerül megrendezésre Makón a 2018/2019-es tanév tavaszi szezonjának térségi mezőfutása, a Diákolimpia keretein belül.

Akárcsak az elmúlt években, idén is a Vasas sportpályán kerül megrendezésre a verseny, amelyen általános iskolások és középiskolások is megmérkőzhetnek majd – tudtuk meg Kovács Gábortól. A sportszervező elmondta továbbá, hogy csapatban az első két helyezett, egyéniben pedig a három dobogós juthat tovább a megyei döntőbe, amely Hódmezővásárhelyen kerül megrendezésre.

– Az időjárás szokott általában kérdéses lenni tavasszal, mert sokkal csapadékosabb mint az ősz. Most is így lesz, bár előreláthatólag kedden jó idő várható eső szempontjából, hőmérsékletileg nem annyira, de a futásnak ez abszolút jót fog tenni – mondta el Kovács Gábor a verseny kapcsán. Mint kiemelte, 14 órakor kezdődnek a versenyek, elsőként a legfiatalabbak állhatnak rajthoz, ezt követően az idősebb korcsoportok következnek, egyre hosszabb távokon.

A nagy múltú sporteseményen a térségből több település is részt vesz; Apátfalva, Kiszombor és Földeák ifjú sportoló is jelen lesznek, de valamennyi makói általános iskola és középiskola is nevez – hangsúlyozta Kovács Gábor.

Borítóképünk illusztráció.