Hírek Térség Top

A térségben is várják a falusi CSOK-ot

A csanádpalotai Lóczi családnál jártunk, akik az 1970-es években épült házuk felújítására fordítanák a támogatást. A minden ötezer fő alatti településen elérhető falusi CSOK komoly segítséget jelent a családoknak.

– Egy évvel ezelőtt költöztünk ebbe a házba, de előtte is Csanádpalotán éltünk. Szeretünk itt lenni, mert ez egy nyugalmas település. – mondja Lóczi Gáborné. A családban most két gyermek van, az 1 éves Hanna, és a 8 éves Kristóf. Krisztina egyelőre otthon van a kislánnyal, ám fél-egy éven belül szeretne visszamenni dolgozni.

– Elkezdtünk érdeklődni a falusi CSOK után, amit a ház felújítására szeretnénk fordítani. Elsősorban a szigetelés lenne fontos számunkra. – mondta el portálunknak az édesanya.

Ezzel a támogatással erre jó lehetőségük is nyílik, hiszen a falusi CSOK legfontosabb újdonsága, hogy a már meglévő lakások, házak bővítését és felújítását is támogatja. A csökkenő népességű kistelepüléseken ugyanis az ingatlanárak miatt építkezni kevésbé éri meg.

A kibővített lehetőségekkel azonban megújulhatnak a régi, korszerűtlen épületek, illetve az üresen álló ingatlanok megvásárlása is sokak számára megérheti, hiszen a maximális 10 millió Ft támogatás a legtöbb helyen hitel nélkül is elég a vásárláshoz.

 

 

Hogy minél többen értesüljenek a lehetőségről, a napokban a térség országgyűlési képviselője is egy tájékoztató kampány indított, amelyre feliratkozva hét napon keresztül, e-mailben lehet megkapni a legfontosabb információkat.

Ebben szó lesz az igénylés feltételeiről, a kizáró okokról, az igénylés módjáról, a szükséges dokumentumokról, de a tájékoztató olyan speciális élethelyzetekre is kiterjed, mint a válás, vagy az ingatlan bérbeadása. A hét napos tájékoztatóra itt lehet feliratkozni.