Hírek Színes Térség

A roma közösség összetartóit ünnepelték Apátfalván

Az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is megemlékezett a Nőnapra: a Rákóczi utcai Közösségi házban a Tanodás gyerek készültek ünnepi műsorral. A hölgyek ajándékot is kaptak Károlyi Sándortól.

Az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat életében már hagyománynak számít, hogy Nőnappal egybekötött tavaszköszöntőt szerveznek. Idén sem volt másképpen, ugyanis a Rákóczi utcai közösségi házban ünnepi műsort szerveztek a helyi asszonyoknak. Károlyi Sándor, a helyi roma önkormányzat elnöke szerint elcsépelt lehet az, hogy a nők a család motorjai, azonban ez az igazság.

– A nők a roma közösség összetartói, ha ők nem lennének, közösség sem lenne. Az asszonyokra hárul a legnagyobb feladat, hiszen a családdal is foglalkoznak, miközben dolgoznak és összekötik a családokat és a barátokat – fogalmazott Károlyi Sándor. – Ha csak a Tanodát vesszük alapul, akkor nélkülük az sem lenne. Ő általuk adjuk át a fiataloknak, hogy a tanulás érték, hiszen csak egy anyának hisz a gyermeke. Én ezért tisztelem a nőket, asszonyokat.

navigate_before
navigate_next

A rendezvényen Szekeres Ferenc polgármester is köszöntőt mondott. Mint kiemelte: a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, aki nem csak Nőnapon kívánja az odafigyelést, de mégis boldogsággal tölti el a kényeztetés, amelyet ekkor kap.

– A férfiak szerint nővel élni egyszerre ragyogó érzés, olykor teher, máskor nyűg, azonban egy bizonyos: nélkülük élni nem lehet – mondta a polgármester.

A nőnapi műsoron a Tanodában tanuló gyerekek készültek rövid műsorral a megjelent hölgyeknek, asszonyoknak. Ezt követően minden megjelent ajándékot kapott az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől és férfi tagjaitól, és a megvendégelés sem maradhatott el.