Hírek Makó Támogatott tartalom Top

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Miller Zoltánnal köszöntötték a tavaszt Makón, tegnap volt a nemzetközi nőnap, országos versenyen bizonyíthatnak a Galamb diákjai, növekszik a születendő gyermekek száma a városban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A hagyományokhoz híven, tavaszköszöntőre invitálta a makói önkormányzat a lakosságot. A nőnappal egybekötött rendezvényen Miller Zoltán énekes-színész lépett fel.

Az ünnep kapcsán megkérdeztük Czirbus Gábor alpolgármestert, Toldi János önkormányzati képviselőt és Horváth Zoltánt, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját, hogy ők miként köszöntik a hölgyeket.

A Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen két diák is képviselheti a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolát, emellett egy regionális versenybe is bejutott két csapatuk. Az iskola ráadásul egy nemzetközi továbbképzésen is részt vesz, a pályázati forráson túl pedig saját forrásból is igyekszik meghonosítani oktatási innovációkat.

Makón is növekszik a születendő gyermekek száma, a bölcsődei és óvodai ellátásban az önkormányzati intézmények mellett az egyházi fenntartásúak is fontos szerepet töltenek be – írja közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elfogadhatatlannak tartja az agrártámogatások csökkentését, illetve a Közös Agrárpolitika forrásainak migrációs célokra történő átcsoportosítását – ismertette Szél István, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke.

A mai napot pedig Ed Sheeran dalával indítjuk!