Makó Színes

Egyre több a kis cipőcske Kölyök Trezorban

Nemrég nyílt meg a Lonovics sugárúton a Kölyök Trezor elnevezésű gyermekmegőrző, ahová egy éves kortól várják a kicsiket. A gyerekek felügyelete mellett számos más programmal is készülnek a tulajdonosok.

Hiánypótló szolgáltatás nyílt Makón nemrégiben: a Kölyök Trezor nemcsak egy gyermekmegőrző, hanem családi-, születésnapi rendezvények helyszíne, de fejlesztőprogramok és anyák számára szóló előadások főtere is. Illyés Edit, a cég megálmodója elmesélte, a Kölyök Trezor ötlete egy születésnapi bulit követően jött. A nevet és a logót a kisfia és a párja találta ki.

– A családunkban sajnos csak az édesanyám és az idős keresztanyám tudott nekünk gyermekfelügyeletben segíteni az elmúlt időszakban, viszont őket sem szerettük volna állandóan leterhelni, így sokszor nem tudtuk megoldani a gyerekeink felügyeletét, amely több alkalommal problémás volt amikor el kellett utazzunk, vagy ügyintézésben voltunk, vagy, ha csak kikapcsolódni szerettünk volna elmenni. Innen jött az ötlete a gyermekmegőrzésnek, ahol is szakképzett gyermekfelügyelők vigyáznak a kicsikre – fogalmazott Illyés Edit. Hangsúlyozta, ők nem napköziként vagy bölcsődeként funkcionálnak, náluk a játékra és a biztonságra, a kellemes időtöltésre fordítanak időt a gyermekmegőrzés ideje alatt. Ahol a játékos megőrzéskor, észrevétlenül, de fejlesztik is a gyerekeket.

Délelőttönként különböző programokkal is várják a piciket és az anyukákat:  Zenés mocorgóval, Dia Mesekuckóval, vagy akár Mézeskalács díszítéssel, bűvész előadással. Edit elárulta, ezek az összejövetelek azért is hasznosak a gyerekek életében, mert így megszokják a közösséget, továbbá a megszokott környezetből is kiszakadva új gyermekekkel ismerkedhetnek meg, játszhatnak, barátságok is kötődhetnek. Az óvodai beszokásuk is könnyebbé válhat ezáltal a gyerekeknek. Délutánonként pedig Sarró Tímea gyógypedagógus várja a fejlesztésre szoruló gyermekeket, illetve péntekenként szülőklubot is tartanak, ahol is a szülök kellemes hangulatban beszélgethetnek, feltehetik kérdéseiket akár Tímeának, vagy egymásnak is. Ezekre a rendezvényekre előzetes bejelentkezés szükséges. Hétvégente pedig délutánonként a családi rendezvények, szülinapok helyszínéül is szolgál a Trezor .

Az egyre gyarapodó kis cipők és szobacipők is jelzik, hogy szeretik a gyerekek és a szülők is a Trezort. Ez a legszeretetteljesebb visszajelzés a tulajdonosok részére.

– Csak pozitív reakciókat kapunk, már rendszeres visszatérőink is vannak a gyermekmegőrzésre. Az anyukák most már el tudják intézni például a bevásárlást, orvoshoz el tudnak szaladni, postán befizetni a csekkeket. Ezért nem kell az apukáknak szabadságot kérni a munkahelyen, illetve ha a nagyszülők sem érnek éppen rá, nálunk biztonságban tudhatják kicsi kincseiket. A legnagyobb dicséret számunkra a kis cipők és zoknik növekvő száma, hiszen ez azt jelenti, hogy biztonságban tudják nálunk a gyerekeket, akik örömmel jönnek és nagyon nehezen mennek el a felügyelet végével – mesélte Edit.