Hírek Makó

Nemzetközi továbbképzésben vesz részt a Galamb

Egy 80 millió forintos pályázatnak köszönhetően Macedónia, Csehország, Skócia és Magyarország részvételével zajlik a nemzetközi projekt, amelyben a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola konzorciumvezető szerepet tölt be. Az intézmény ráadásul a pályázati forráson túl saját forrásból is igyekszik meghonosítani oktatási innovációkat.

Február 25-én kezdődött meg az ország 25 agráriskolájának 61 pedagógusának felkészítése az agrárinformatikai ismeretek oktatására. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium a konzorciumvezetője annak a pályázati konzorciumnak, amely kifejlesztette a tananyagot, a makói intézményből ráadásul 15 tanár részt is vesz a képzésen, amely online tananyagok segítségével készíti fel a pedagógusokat az ismeretek megszerzésére.

Az iskola vezetése ugyanakkor úgy gondolja, hogy a gyakorlati képzésnek is fontos szerepe van – ezért a pályázaton kívül, saját forrásból egy előadást is szervezett a pedagógusok számára, ahol a XXI. századi képzései rendszerekről tudhattak meg többet. Ennek során konkrét feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a legmodernebb IKT eszközökkel és a szoftverek használatával.

A mai napon pedig az iskola erőgépeibe beépített kormányautomatika rendszerhez kapcsolódó szimulátor használatával és az eszközök erőgépekbe való beszerelésével, beüzemelésével ismerkedtek meg az AXIÁL Kft. munkatársainak köszönhetően. Külön érdekesség, hogy az előadók között az iskola volt tanulója is megjelent.