Térség Top

Megkezdődött a földeáki öregek napközi otthona felújítása

És ez csak az egyik beruházás a négy közül, melynek köszönhetően idén június végéig megújul az Öreg óvoda, a bölcsőde és az Egészségház is.

A napokban kezdődött meg a földeáki öregek napközi otthona épülete felújítása. Erre, s vele együtt az Egészségház felújítására TOP-os pályázaton nyert 71 millió 745 ezer forint támogatást a helyi önkormányzat. A munkálatok az otthonnál is azt jelentik, hogy kívül-belül megújul az épület. Megoldják a víz- és hőszigetelését, kicserélik a burkolatokat és lecserélik a tetőhéjazatot a régi épületen.

Az öregek napközi otthona és az egészségház felújítása a szociális, illetve egészségügyi alapellátás infrastruktúrája bővítése pályázat segítségével zajlik. A két intézmény felújításához tartozik a fűtés korszerűsítése. A egészségház babakocsi-tárolót is kap, s mindkét épület napelemeket kap, s mindkettő előtt parkosítanak.

navigate_before
navigate_next

A képeken: megkezdődött az öregek napközi otthona felújítása

Ugyancsak TOP-os pályázat segítségével újul meg még az idén a Gyermekmosoly Óvoda és a bölcsőde is. Az „Öreg” óvoda épületére összesen (az önkormányzat önerejével együtt) 61 millió 185 ezer forintot fordítanak. A munkálatok során szigetelik az épületet, kicserélik a belső burkolatokat, felújítják a vizesblokkot, a tálalókonyhát. Számítástechnikai és egyéb eszközöket vásárolnak, udvari játékokat és foglalkoztató pavilont alakítanak ki. Újak lesznek az óvoda bútorai, az épület összes nyílászáróját kicserélik és kerítést is építenek.

64 millió 362 ezer forintból újítják fel a bölcsőde épületét. Ennek lecserélik a tetőhéjazatát, összenyitják a foglalkoztató szobákat, a tartófal helyettesítésével, teljes körű aljzatszigetelést végeznek, kicserélik az épület összes nyílászáróját, és a belső burkolatokat, felújítják a vizesblokkot, kialakítanak foglalkoztatót, és az intézmény új udvari játékokat is kap. És a felújításhoz tartozik, hogy hőszigetelést kap az udvari orvosi elkülönítő épület.

Folyamatosan kezdik a négy intézmény felújítása, mely még az idén június 30-ig befejeződik. A tervek szerint március 11-től kezdődik az “Öreg” óvoda, március 18-tól a bölcsőde tetőcseréje majd április 1-től a belső felújítása. Április közepén indul az Egészségház belső felújítása, de már korábban nekikezdenek a hőszigetelés felrakásnak és a nyílászárók cseréjének.