Térség Top

Már varrják az új apátfalvi polgárőr elnök egyenruháját

Sókiné Kubinyi Évát választotta elnökének a legutóbbi tisztújító ülésén az Apátfalvi Polgárőr Egyesület. Az új elnök a helyi önkormányzat pénzügyi csoportvezetőjeként vonult nyugdíjba. Szervezőképességét mostantól az egyesület élén kamatoztatja.

– Miért lett polgárőr egy pénzügyes? – kérdeztem Sókiné Kubinyi Évától.

– Jó kérdés. Mivel 2015 szeptemberében nyugdíjba mentem, úgy gondoltam, mivel most már rendesen van szabadidőm, szeretnék együtt tevékenykedni a fiúkkal. Ugyanis nagy szükség van a faluban a polgárőrökre. Van egy kis visszatartó ereje a polgárőrségnek, ha látják a faluban cirkálni őket.

– Pontosan hogyan kerül közéjük?

– Miután a régi könyvelő már nem vállalta az egyesült könyvelését, Misi kért fel, hogy vegyem át én ezt a munkát. De akkor lépjek is be a polgárőr egyesületbe. 2016-ban is is lépem közéjük.

– Hogy sikerült annyira elnyernie a 45 polgárőr bizalmát, hogy nemrégiben szinte ellenszavazat nélkül választották elnökükké?

– A Misi kért fel rá. De először féltem a jelöléstől, nem tudtam, hogy a fiúk mit szólnak majd hozzá, elfogadnak-e. Nagyon úgy néz ki, hogy igen, a tisztújító ülésen jelenlévőktől talán egy szavazatot nem kaptam meg. Úgy érzem, hogy jó a kapcsolat köztem és a tagság között.

– Említette, hogy könyvelőként kapcsolódott be az Apátfalvi Polgárőr Egyesület munkájába, majd maga is belépett tagnak. Ez azt jelenti, hogy részt vett a járőrözésekben?

– Járőrözni nem jártam, csak különböző apróbb feladatokat végeztem eddig. A férjem azonban járt. Elnöki munkám is leginkább a szervezést jelenti, de nagyon szeretném, ha pályázatokat adnánk be, mert a 2 év alatt – legalábbis nem tudok róla – nem nyújtottak be ilyet. A pályázatokkal pedig minél több pénzt szeretnék „összehozni” az egyesületnek.

– Mire szeretnének támogatást kapni? Tavaly kaptak egy új autót…

– Igen, valóban új autónk van. De azt mondták a fiúk, hogy nagyon jó volna, ha lenne kerékpárunk és segédmotor kerékpárunk, mert ezekkel könnyebben mozognának, és nem kellene mindig az autót használniuk. És egyenruhákat szeretnénk majd beszerezni.

– Úgy tudom, hogy ilyen még Önnek sincs…

– Valóban, még csak most varrják. Ugyanis eddig nem volt. Erre azért lett szükségünk, mert Varga Mihály, a régi elnök azt mondta, ha elmegyünk valamilyen rendezvényre, ott mindenki egyenruhában van, s civilben nagyon kitűnnénk közülük…