Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Kerekes Évinek újabb tervei vannak Nepállal, koncepcióterv készül a csapadékvíz elvezetési hálózat felújításáról, kigyulladt egy ház kedd este az Ardics utcában, a közönség is énekelte a Hajmási Pétert a földeáki nőnapon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az októberi Manaslu megmászása után újabb célokat tűzött ki maga elé Kerekes Éva: a makói hegymászó tegnap indult újra Nepálba, ahol egyeztetni fog az őszi hegymászást illetően – a cél 8167 méter magas Dhaulaghiri.

Koncepcióterv készül a csapadékvíz elvezetési hálózat felújításáról, melynek részeként felmérik az állapotát a várost érintő csapadékvíz elvezető rendszereknek, a cél, hogy további forrásokkal idővel megújuljon a csatornarendszer.

Teljes egészében égett egy háromszáz négyzetméteres, kétszintes lakóház Makón, az Ardics utcában kedden. A városi hivatásos tűzoltói mellett a hódmezővásárhelyi egységek is a helyszínre érkeztek. Összesen 10 család lakhatása van veszélyben, a villany, víz és gáz hiánya miatt.

Március hatodikán, azaz tegnap volt a nemzetközi energiatakarékossági világnap. Ennek alkalmából Radó Tibort kérdeztük az energiahatékonyság fontosságáról, illetve arról is, van-e szerepe az önkormányzatoknak abban, hogy példát mutassanak az embereknek.

Száz földeáki lány és asszony énekelte a Csárdáskirálynő leghíresebb betétdalát Parlandó együttes tagjaival a földeáki könyvtár fergeteges nőnapi műsorában. Az ünnepségen Hajnal Gábor polgármester közelgő 80. születésnapja alkalmából virágcsokorral köszöntötte Lóczi Istvánnét, a Vöröskereszt helyi lelkét.

Évek óta változatlanok a kiszombori temetői díjak, s az idén sem emelte azokat a kiszombori képviselő-testület. A ravatalozóról a szél által lesodort néhány cserép pótlásáról már intézkedtek, s tervezik, hogy bővítik az urnafalat, hogy több hely legyen benne.

Egy kamion ellenőrzése során 34 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán a tegnapi napon. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

A mai napot pedig a Linkin Park dalával indítjuk!