Térség Top

Nem változtak a kiszombori temetői díjak

A képviselő-testület erre az évre sem változtatott a temetői díjakon, így a sírhelyek megváltásának összegén sem.

Évek óta változatlanok a kiszombori temetői díjak, s az idén sem emelte azokat a kiszombori képviselő-testület. A ravatalozóról a szél által lesodort néhány cserép pótlásáról már intézkedtek, s tervezik, hogy bővítik az urnafalat, hogy több hely legyen benne.

A képviselők még novemberben határoztak arról, hogy ahogy a korábbi években sem tették, így az idén sem változtatnak a temetői díjakon. Így a koporsós temetést biztosító táblákban a főút melletti 1-2. sorban egy sírhely ára 9 ezer 600 forint maradt, a kettős sírhely ára továbbra is 19 ezer 600 forint. Szilárd útburkolatú út mellett az első két sorban 4 ezer 800 forint, a kettős sírhely 9 ezer 600 forint. Egyéb helyen az egyes sírhely ára 2 ezer 400 forint., míg a kettős sírhelyé ennek a duplája. A gyermek sírhely 1000 forintba kerül.

Népszerű nyughelynek számít az urnafal. Bővíteni is szeretné az önkormányzat.

Az urnás temetésre kijelölt parcellákban egy urnasírhely 3 ezer 600 forintba kerül, az urnafalban pedig 9 ezer 600-ba. A temetőhasználati díj alkalmanként 6000 forint, ebben van benne a ravatalozó és a temetési kellékek, berendezések használati díja.

Rátemetéskor a sírhelyek árának időarányos részét kell megfizetni: a koporsós temetés esetén a rátemetéstől számított 25, urnás temetés esetén a rátemetéstől számított 10 év figyelembevételével.