Térség Top

A tornacsarnokot várják a legjobban az idén a marosleleiek

780 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot építenek idén a maroslelei általános iskola udvarán – ez a község idei legnagyobb, állami forrásokból megvalósuló, beruházása, s talán ezt várják leginkább a helybéliek.

Tavaly mintegy 730 millió forintnyi beruházás valósult meg Maroslelén, hiszen közel 500 millió forintból épült meg Hódmezővásárhely-Makó-Maroslele közötti kerékpárút, tavaly év elején adták át felújított könyvtárat, míg decemberben a községházát, mely épületébe beköltözhetett a rendőrség és a Takarékszövetkezet helyi fiókja. Az utóbbi a korábbi, a főtéren álló épületét az önkormányzatnak adta – tudtuk meg Martonosi György polgármestertől.

– Az idén a legnagyobb tervünk a tornacsarnok építése lesz. Ez az úgynevezett „A” típusú tornacsarnok 330 millió forintból készül el. A közbeszerzést a Nemzeti Sportközpontok bonyolítja le. A helyszín változatlan, az általános iskola udvarán épül majd fel. Bízunk benne, hogy tavasszal megkezdődnek a kivitelezési munkálatok. A mintegy 780 négyzetméter alapterületű épület egy 18×30 méteres küzdőtérnek ad majd otthont. A tornacsarnokot természetesen nem csak az iskolások használhatják majd, de marosleleiek is – mondta a polgármester.

Martonosi György elmondta, az idén is folytatják az Otthon Maroslelén szociális programot, mellyel a képviselő-testület szeretné segíteni az itt élő családokat. Ez többek közt babakötvényt, óvodai, iskolai támogatást, letelepedési és lakásfelújítási támogatást, ingyen telket is jelent. Ez a program valamennyi korosztályra kiterjed, hiszen a 68 évnél idősebbek számára 50 százalékos étkeztetési kedvezményt is tartalmaz, de karácsony előtt a rászorulóknak élelmiszer csomagot is osztanak. A központi tűzifa támogatást pedig a település rászorulóként 5-5 mázsával egészíti ki.

Elmondta: két évvel ezelőtt adtak át hét önkormányzati bérlakást. A helyekre folyamatos a túljelentkezés, azaz van rájuk igény rá.

A polgármester elmondta, a Modern Falvak Programja segítségével szeretnének még egy új 4-6 lakásos épületet felépíteni a meglévőhöz. Ebben a programban utakat és járdákat újítanának fel.