Színes Térség Top

A vadászház felújítását tervezi a Maros Vadásztársaság

Remek hangulatú vadászbált szervezett a Maros Vadásztársaság Apátfalván: a finom vadételek elfogyasztása után Csikota József és zenekara húzta a talpalávalót. Idén terveik között szerepel a vadászház felújítása, amelyhez forrást keresnek.

Sikeres évet zárt a Maros Vadásztársaság: Bálint Antal elnöktől megtudtuk, a vadászati és gazdasági eredményeik, illetve a társaság hangulata maradt a régi, vagyis minden remekül ment. Bár tavaly a medvével nem találkoztak, csak hallomásból hallottak róla, így is jó évet zártak. A tagok létszáma is nem változott – jelenleg 39-en alkotják a Maros Vadásztársaságot. A 2019-es esztendőben szeretnének pályázni is, ugyanis terveik között szerepel a vadászház felújítása, amely az elmúlt esztendőkben igen leromlott.

A Maros Vadásztársaság tagjai Apátfalva és Magyarcsanád között munkálkodnak. A területen a vadgazdálkodási törvényeket tartatják és tartatják be, illetve a társaság tagjai vadásznak a törvényi kereteken belül.

– Amiben mi igazán erősek vagyunk állatok terén az az őz, mint nagyvad, illetve mezei nyúlból és fácánból is sok van, továbbá ezekből van a legtöbb bevételünk – fogalmazott az elnök.

navigate_before
navigate_next

A vadászbálon az ételek is ezekből az állatokból készültek: többek között volt fácánleves, szarvaspörkölt, vadhúsokból sültek. A jó hangulatról dr. Csikota József és zenekara gondoskodott.