Makó Színes Top

Közkívánatra rendeztek retro partit Makón

Decemberben fergeteges bulit hozott Makóra a Zsüffland – ekkor több szülő is jelezte a szervezőknek, hogy ők is örömmel részt vennének egy korosztályukhoz közeli zenei partin. A SOL Party szervezésének köszönhetően péntek este retro estet tartottak az Erdei Ferenc Városi Sportcsarnokban. 

A mai slágerek után most a retroé volt a főszerep péntek este az Erdei Ferenc Városi Sportcsarnokban: ahogy Weszelyné Véghseő Henriett Mária önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a decemberi Zsüffland bulit követően több szülő is megkereste, hogy nagy örömmel vették a makói rendezésű partit – hiszen így nem kellett más városba utazniuk a gyerekeknek -, és milyen jó lenne, ha az ő generációjuknak is lenne egy Zsüfflandhoz hasonló rendezvény. A SOL Partyval közösen péntek este egy retro estet szerveztek: Dj Gula és Molnár & Hermann Retro Showt követően Gáspár Laci és Náksi vette át a főszerepet az est során.

A bulin Farkas Éva Erzsébet polgármester is megjelent. Mint elmondta, egy felmérésen kiderült, hogy a makói fiatalok szeretnének több szórakozási lehetőséget a városba, ezért is alapították meg az Ifjúsági Színteret, illetve a Makói Teátrumot, ahol fiatal, amatőr színjátszók mutatkozhatnak be.

– A makói önkormányzat 2018-ban Családbarát Önkormányzat kitüntető címet kapott. Ez köszönhető többek között annak, hogy fejlesztéseinkkel, támogatásainkkal, programjainkkal a generációk közötti békés együttélésre törekszünk – fogalmazott a város első embere – 2016-ban közvélemény-kutatást végeztünk makói fiatalok körében, amelyből egyértelműen kiderült, hogy tanulmányaik mellett, a szabadidős programok, az első munkahely sikeressége és a párkapcsolat a legfontosabbak. Ezért az oktatási intézmények fejlesztése mellett ifjúsági koncepciót indítottunk: többek között Fiatalok Akadémiája előadásokat és kulturális eseményeket szerveztünk, ezekkel is erősítve a fiataljainkban is a lokálpatriotizmust, továbbá ösztöndíj programokat hoztunk létre.

navigate_before
navigate_next

Mint kiderült, a decemberi Zsüffland hatalmas sikerét követően második alkalommal is a városba érkezik a partisorozat – azonban részleteket még nem árultak el a szervezők.